Основні особливості і переваги публічних тендерних закупівель

6JhbHpE4ICIomkSgzQlyEOgJep5p8pjR5ke_lGQWlIOdguwStZyIK8jfII3OCBm_B8HtpBb8_a4b8mqZ6xcRMFbiM-qlgds6yw0v_RZsF4563h5M6Keu9kw48UoS3t918oiBgpfsGXstOFTfHqYIZdMlLtxBOxUl3o2gvahM8u9sLc836ulZOj7RrHy_nA

Публічні закупівлі багато чим відрізняються від комерційних. Дізнайтеся чим саме далі.

По-перше, широкий вибір доступних продуктів.

Будь-яка державна установа, від дошкільних установ до муніципальних органів влади, має здійснювати покупки через портал Прозорро. Серед цих суб'єктів існує широкий спектр попиту на товари, роботи та послуги. В результаті кожен продавець зосередиться на тих замовленнях, від яких він може надійно отримати прибуток. Наприклад, малі підприємства можуть успішно конкурувати у тендерах, оскільки великі корпорації воліють концентруватися на угодах на мільйони та мільярди гривень національної валюти України.

Алгоритм єдиної закупівлі.

Оскільки робота Прозоро регулюється законодавством України, існує чітко визначений порядок його здійснення та участі. Це допомагає постачальникам, описуючи загалом кроки, пов'язані з тендерним процесом, надаючи приблизний контрольний список документів та викладаючи критерії, які будуть використовуватися для вибору переможця. Щоб виграти, вам потрібно зробити дійсну пропозицію за найвигіднішою ціною. Через цю послідовність ви можете встановити точну стратегію участі, яку можна використовувати для майбутніх покупок.

Побудова стратегії участі з відкритими даними.

З інформацією про держзакупівлі може ознайомитись кожен, оскільки вся вона зібрана в одному місці. Платформа Е-tender має теоретичні модулі, які можуть використовуватися постачальниками для вивчення стратегії та тактики закупівель. Ви також можете вивчати вже закриті тендери і вибудовувати свою власну стратегію, основуючись на помилках та успіхах ваших конкурентів. Постачальники можуть використовувати цю інформацію, щоб визначити, які тендери їм варто подавати заявки, а які вони можуть безпечно ігнорувати.

Доступність засобів впливу на несумлінних клієнтів

АМКУ служить для постачальників можливістю заперечувати вимоги чи дії клієнтів, оскільки державні закупівлі підлягають юридичному нагляду Антимонопольному комітету України. Щоб зберегти право брати участь у торгах і, можливо, виграти контракт, ви можете, наприклад, подати позов про несправедливу дискваліфікацію. Іншими словами, дискримінаційне положення тендерної документації, що перешкоджало подачі заявки постачальником, має бути видалено або організатора необхідно змусити зробити це.

Безліч навчальних ресурсів

Постачальники можуть заздалегідь підготуватися до державних закупівель, оскільки вони чітко визначені. У цьому вам допоможе безліч пізнавальних статей та відео. Ви можете знайти такі ресурси, наприклад, на торговому майданчику E-Tender.

Завдяки цим перевагам публічні закупівлі є прозорим та досить передбачуваним процесом. Для успішної участі потрібно не що інше, як ретельне прочитання тендерних матеріалів, оцінка своїх навичок та потенціалу для зниження ціни, а також подання правильної заявки.

0
репостів
0
репостів