Як правильно встановлювати точкові світильники на кухні

90c4ac1a50512bf1e509cb18b20b87c4Точкові світильники та споти - ідеальне рішення для освітлення обмеженого простору та окремих предметів домашнього інтер'єру, місць для зберігання. Вони мають різну форму, дизайн, колір на https://energywest.com.ua/tochkovi-svitylnyky-i-spoty та є універсальним способом освітлення або ж доповненням до основного. Аби світильники виглядали виграшно, необхідно дотримуватись певних рекомендацій щодо встановлення.

Баланс та правильне розміщення

Найбільшою помилкою у встановленні врізних точкових світильників https://energywest.com.ua/tochkovi-svitylnyky-i-spoty/vrizni-tochkovi-svitylnyky-spoty на кухні є неправильно вибрана відстань. Вони мають мати достатньо простору між собою, не перекриваючи місце освітлення і водночас не повинні знаходитись занадто далеко один від одного. Завелика відстань утворить темні плями у проміжках при освітленні.

Аби досягнути балансу варто використовувати точкове освітлення на усіх областях - у плінтусі, під шафами та на стелі.

Світильники під шафою

Освітлення робочої поверхні на кухні завжди супроводжується встановленням світильників під шафою. Тут необхідно врахувати декілька моментів, перш за все кути. Якщо освітлення буде неправильно сплановане, но кут стільниці буде темним і непридатним для використання. Встановлювати освітлення під шафою варто починати з кутів та рухатись до середини, аби не мати проблем з освітленням робочої зони.

4Світильники https://energywest.com.ua/tochkovi-svitylnyky-i-spoty/nakladni-tochkovi-svitylnyky також повинні розташовуватись рівномірно та на однаковій відстані між собою. У загальному це відстань у 50 см один від одного, для зменшення концентрації світла та достатньо хорошого поширення світла. Забезпечення симетрії забезпечить комфорт у темну пору доби.

Освітлення плінтусів

Цокольні світильники або освітлення плінтусів потребують дещо іншого підходу, ніж під шафою. Тут перш за все варто врахувати особливості кухні та планування: де розміщенні дверцята тумб, ручки, ящики тощо.

Якщо є можливість встановити світильники по центу кожних дверцят тумби чи ящику, то це буде достатньо ефективним рішенням для однорідного вигляду та виділення центру модуля. Інша справа - шухляди чи дверцята не відповідають розмірам, тоді найкраще світло розташовувати на цоколі кожні 40-50 см, а починати монтаж необхідно з кута.

Світильники для стелі

Чіткий та рівний малюнок стельових світильників - найкращий варіант для встановлення. Непослідовність монтажу як мінімум виглядатиме дивно, а як максимум спотворити кімнату.

osveschenie v garderobnoj 07Точкові світильники або ж споти у кухні встановлюють відповідно до планування та не менше 1 метра до краю стелі. Це потрібно для того, аби шафи не закривали освітлення. Далі потрібно дотримуватись наступного правила - від повздовжньої та широтної сторони відступати по 1 м для встановлення наступної точки освітлення. Якщо є балки та перегородки, то варто їх врахувати аби забезпечити рівномірне та симетричне поширення світла.

Якщо немає можливості відступати по метру від кожного світильника, то все одно відступаємо 1 м від краю стелі, а далі, орієнтуючись на кількість світильників, рівномірно монтуємо їх у стелю.

Таким чином, аби кухня була гарно освітлена варто застосовувати не тільки освітлення під шафами, а й цоколів та стелі. Рівномірне та симетричне світло виграшно підкреслить красу кухні та робочу зону у темну пору доби.

0
репостів
0
репостів