Важливість реєстрації авторського права в Україні

авторське правоПопри те, що авторське право в Україні не підлягає обов'язковій державній реєстрації, багато виконавців все ж звертаються до процедури на https://zkg.ua/ аби при виникненні спірних питань можна було пред'явити дату створення продукту через офіційний документ. Це стане гарним доказом у суді чи для представлення в іншому державному органі влади.

Бернська конвенція та участь у ній України

Оскільки наша країна є учасником Бернської конвенції, яка передбачає міжнародну угоду щодо авторського права, вона має виконувати покладені на неї зобов'язання - слідкувати, щоб усі учасники враховували авторські права на продукт авторів. Таким чином авторське право на твори, створені в Україні чинне і в її межах, так і на території учасників конвенції. Охорона та захист авторських прав відбувається до чинного законодавства кожної окремої країни.

Захист авторського права

В Україні термін охорони авторського права складає все життя автора та ще сімдесят років після його смерті, окрім випадків передбачених законодавством. Діє Закон України "Про авторське право і суміжні права", окремо зазначено про такий вид права у розділах Цивільного кодексу та інших нормативно-правових актах.

Оформити авторське право можна на автора (фізичну особу) та на правовласника (фізична, юридична особа). Необхідність реєстрації очевидна:

  1. Вчасно зареєстрований твір можна відстоювати у суді.
  2. Підтвердження авторства дає можливість користуватись правом як в Україні, так і в країнах-учасниць конвенції.
  3. Як нематеріальний актив об'єкт авторського права можна вносити в статутний капітал підприємства.
  4. Значно спрощується процедура передачі права власності, надання дозволу на використання авторських прав.
  5. Є можливість отримати авторське право у спадок.

Де оформити авторське право?

Спростити процедуру реєстрації авторського права можна, скориставшись послугами у АБ "Яновський і партнери". Все, що потрібно замовнику - надати твір у матеріальній формі, необхідний пакет документів, заяву на реєстрацію права, а також довіреність за якою можна представляти інтереси заявника у різних інстанціях.

Зазвичай процес реєстрації права власності займає 2-3 місяці, з початку подання заяви й до отримання документа з публікацією про видачу свідоцтва. Усі відомості вносять у Держреєстр після чого процедура вважається завершеною.

0
репостів
0
репостів