Стимуляція овуляції: для чого потрібна і коли призначають

505589884ad4c1edee22457059dc81f0Для кожної жінки важливо, аби організм працював, як годинник, адже від цього залежить її здоров'я, нормальна життєдіяльність та репродуктивність. У нормі овуляція жінки проходить нормально, якщо під час менструального циклу дозріває один фолікул і з нього в черевну порожнину виходить яйцеклітина. Однак у деяких жінок цей процес порушений, тож лікарі призначають синтетичні стимулятори овуляції. Кому показана стимуляція і які проблеми вирішує, розберемося далі.

Стимуляція у допомогу репродуктивної медицини

Найбільш поширеним і популярним методом репродуктивної медицини вважається стимуляція овуляції. Вона дозволяє з допомогою гормональних аптечних препаратів ama.dp.ua нормалізувати функцію яєчників та досягнути процесу повноцінної овуляції яйцеклітин, які надалі будуть придатні для запліднення.

Підбір препаратів, а також дозування призначаються кожній жінці індивідуально, адже враховується:

  • вік;
  • загальний стан організму;
  • сприйняття чи несприйняття складових препаратів;
  • наявність супутніх захворювань;
  • гінекологічний анамнез.

Це достатньо відповідальний процес, адже для організму це гормональне навантаження. Тож, при проведенні стимуляції необхідно проводити часте УЗД для контролю за розвитком фолікула, а жінці важливо вести повноцінний спосіб життя, уникати стресів, дієт та позбутись поганих звичок.

Для кого показана стимуляція?

Порушення природного процесу овуляції - не вирок, адже існують сучасні препарати, як, наприклад, clomiphen, здатні вирішити дану проблему. Відомо, що менструація та процеси, які відбуваються у цей період дуже чутливі до певних факторів, тож часто можуть траплятися збої. Саме останні не дають парам зачати дитину, навіть при регулярному статевому акті. Крім того, стимуляція овуляції може бути призначена для:

  • жінок віком від 35 років, у яких спостерігається зниження вироблення яйцеклітин;
  • жінок, які не можуть продукувати здорові яйцеклітини;
  • жінок, які мають порушення циклу овуляції;
  • жінок, які мають діагноз "полікістоз яєчників";
  • осіб з недостатньою або надмірною вагою.

Важливо також знати, що процедура не призначається особам, які мають непрохідність маткових труб. Як правило, спочатку усувають патологію, а вже після проводять стимуляцію.

За позитивної картини, є усі шанси отримати бажану вагітність без складної апаратури та дорогих лабораторних дій, як це буває з екстракорпоральним заплідненням. Оскільки проблема зачаття є лише у порушенні дозрівання фолікула, питання досить легко та без зусиль вирішується під комплексним наглядом та лікуванням лікаря.

0
репостів
0
репостів