Що врахувати при виборі ноутбука для школяра

Ноутбук для школяраКомп'ютерна техніка стала не тільки частиною нашого життя, а й невід'ємним атрибутом кожного студента та школяра. Інтерактивні ресурси, онлайн конференції, дистанційні уроки сьогодні важко уявити без зручних та портативних помічників, як ноутбуки самсунг. Вони істотно полегшують навчальний процес та виконання завдань, однак у їх виборі батьки повинні врахувати ряд моментів, починаючи від розміру і закінчуючи параметрами лептопа.

Яким вимогам має відповідати ноутбук?

Ринок пропонує найрізноманітніші моделі ноутбуків на різний смак та гаманець, тож часом важко визначитись, що саме підійде якнайкраще. У такому випадку краще задати собі три прості питання:

  1. Чи буде технікою користуватись для власних потреб ще хтось з членів родини, окрім школяра.
  2. Чи є у дитини захоплення та хобі, де застосовується ноутбук і для цього потрібні потужніші характеристики, аніж виконання простих домашніх завдань на стандартних програмах.
  3. Якого віку школяр. Можливо для старших дітей знадобиться більш потужний варіант.

Відповіді на ці питання дасть змогу отримати оптимальний варіант ноутбуку за адекватну ціну і з тими характеристиками, які будуть відповідати запитам користувача. Немає потреби купувати, наприклад, ігрову "машину", доплачувати гроші за дискретну відеокарту, якщо її потужності не будуть використовуватись.

Інша річ, якщо школяр - майбутній студент факультету дизайну, де знадобиться і продуктивна відеокарта, і швидкий процесор, здатні за секунди обробляти графічні зображення високої якості, або ж розробляти різні проєкти.

Оптимальний набір характеристик

Отож, набір конфігурацій має відповідати, перш за все, вимогам дитини. У більшості випадків достатньо інтегрованої відеокарти з 2-4-ядерним процесором, а також:

  • з дисплеєм на 14-15 дюймів для мобільного використання у школі, вдома, гуртках, на 17 дюймів - для домашнього користування;
  • екрану з IPS матрицею, яка доступна за ціною та має гарний кут огляду, передачу кольору та оптимальну яскравість;
  • роздільною здатністю не менше 1920×1080 точок (Full HD), адже відомо, що чим вона вища, тим краще для очей, особливо у дитячому віці;
  • оперативною пам'яттю не менше 4 ГБ та жорстким диском в межах 500.

Про усе інше - програмне забезпечення, захист від вірусів можна подбати при купівлі ноутбука у Stylus. Це дозволить захистити пристрій від небезпечного контенту та забезпечити його нормальне функціонування на тривалий період.

Таким чином, ноутбук - гарна інвестиція у майбутнє дитини та інструмент для освіти, який дозволяє виконувати різноманітні завдання, розкривати потенціал дитини. А врахування усіх вимог при його виборі, дозволить не тільки заощадити ресурси, а й закрити потребу у портативній техніці на наступні декілька років.

0
репостів
0
репостів