Які бувають застібки на браслетах?

Купуючи золотий або срібний браслет, жіночий або чоловічий, найменше, що хочеться його власнику — втратити свою дорогоцінну ювелірну прикрасу. Надійна і якісна застібка — важливий критерій, на який варто звернути увагу під час вибору аксесуарів на руку. 

Які типи застібок браслетів на руку виокремлюють?

Защіпку на такій прикрасі зазвичай виготовляють з того ж матеріалу, що й сам браслет. Звичайно, бувають винятки з правил, як-от деякі ланцюжкові моделі або жорсткі бангли Pandora. Найпопулярнішими видами застібок браслетів на руку вважають:

  • Карабін;
  • Шпрінгельний замок;
  • Гвинтова защіпка;
  • Застібка-коробочка;
  • Замок-пряжка;
  • Магнітна защіпка.

Найнадійніші варіанти застібок

Надійним варіантом вважають застібку по типу карабіна, яка нагадує професійне екстремальне спорядження. На одному кінці браслету розміщується невелика петля, а на іншому — спеціальний пружинний механізм. Як тільки гачок потрапляє в петлю, він надійно фіксується на руці. Такий тип защіпки використовують як для масивних і важких браслетів з великою кількістю інкрустації, так і для мінімалістичних аксесуарів. Спершу застібнути такий замок однією рукою може бути важко. Пошкодити таку застібку можна тільки тоді, якщо сильно зачепиться браслетом за щось тверде.

Шпрінгельний замок — не менш надійний варіант для мінімалістичних ланцюжкових браслетів. На одному кінці прикраси знаходяться невеликі кільця, а на іншому — пружинний механізм для застібання. Ще одна перевага такого типу защіпок полягає в можливості відрегулювати розмір прикраси на руку.

Застібка-коробочка дозволяє зафіксувати браслет на руці за допомогою 2-х однакових частин, які з’єднуються між собою планкою зі спеціальними зазубнями. Такий варіант зазвичай використовують у масивних прикрасах як продовження дизайнерського задуму.

Від яких типів застібок на браслетах краще відмовитися?

Здається, надійнішого варіанту, ніж гвинтова защіпка, годі й шукати. Застібнути прикрасу з таким типом захисту самостійно досить важко. Проте насправді різьба на таких замках надзвичайно тонка, тому при частому носінні аксесуару на руку така застібка просто “з’їдається”.

Замок-пряжка — комфортний, але підступний варіант. Механізм працює таким чином: з одного боку знаходиться елемент, який нагадує драбинку, а з іншого невелика планка, яка фіксується у відповідній секції нерухомої частини. Розстібається такий замок надзвичайно легко, особливо якщо випадково зачепити прикрасу за одяг чи сумку.

Магнітна защіпка демонструє надійний захист лише на початку використання. До того ж усе залежить від сили магніту.

Тож вберегти срібний або золотий браслет на руку від випадкової втрати допоможе надійна застібка. Який варіант обрати? Усе залежить від особистих уподобань і розуміння власного комфорту.

0
репостів
0
репостів