Хто такий тестувальник ПЗ та де пройти курси QA-фахівця?

lviv.itea.uaСьогодні позиція тестувальника програмного забезпечення є однією із найлегших способів швидко потрапити в галузь IT. І хоч ходить досить багато чуток про легкість опановування професії, все ж з ITEA курси тестування у Львові значно пришвидшать цей процес та забезпечать високу ймовірність знайти роботу з пристойною оплатою. З чого почати та де знайти оптимальний навчальний пакет, читайте далі.

Тестувальник або QA-фахівець

В народі кажуть тестувальник, у компанії це звичайно QA-фахівець. Це спеціаліст, в основі роботи якого є контроль за якісним виконанням продуктів програмного забезпечення. Маючи певні технічні знання тестувальник їх використовує для схвалення нових версій програм, а його мета - випуск якісної продукції.

Тестувальник програмного забезпечення планує і виконує тестування додатків, налагоджує код, покращує юзабіліті програм. Часто до назви професії додають латинські букви Q і A: QA-тестувальник. Також вживають назву QA-інженер. У латинських буквах захована суть діяльності тестувальника, адже QA пішло від таких латинських слів як "quality assurance" - забезпечення якості.

Робота тестувальником та оплата посади?

QA-тестувальник, як правило, зайнятий в командах, які займаються розробкою ПЗ. Це можуть бути як середні, так і великі компанії, які виготовляють свій продукт або працюють по моделі аутсорсингу.

На початках новачок у цій сфері може розраховувати на оплату не більше 600 доларів у місяць. Оплата праці залежить від рівня тестувальників. Якщо це середнього рівня спеціаліст, то це вже платня до 1,5 тисячі доларів, а от експерти можуть розраховувати на 2000 і більше.

Якщо людина бажає отримати професію тестувальника з нуля, то її початковий рівень фахівця буде називатися Junior, а тестувати вона зможе на автоматичній основі.

Де і як пройти курси QA-фахівця

Отримати курси тестування ПЗ можливо завдяки вузькопрофільним компаніям, які впроваджують комплексну підготовку спеціалістів IT-індустрії. Саме такою є ITEA. Серед її переваг:

  • участь у заходах компанії;
  • топ-викладачі сфери IT;
  • компактні групи не більше 12 осіб;
  • співпраця з JUNGO для влаштування новачків в IT;
  • допомога у працевлаштуванні та приєднанні до спільноти IT-професіоналів.

ІТЕА надає комплексне навчання (Roadmap QA) для осіб, які бажають працювати тестувальниками. Отримавши навчання по трьох ключовим напрямкам Roadmap QA, учасник курсів може отримати першу роботу в компанії в статусі фахівця Junior.

Що зможе робити студент після курсів:

  1. Правильно об'єднувати в набори тест-кейси.
  2. Вміти знаходити помилки та писати про них звіти.
  3. Застосовувати знання по методикам і видам тестування.
  4. Знати як влаштований цикл створення ПЗ.
  5. Самостійно писати нескладні автотести.
  6. Робити звіти та їх аналізувати.

Крім того, є різні рівні курсів, які мають рівний рівень навантаження та ціну, однак якщо обрати курси "повний пакет", то навчання буде не тільки комплексним, а й вигідним.

Таким чином, професія тестувальника є важливою складовою якісної роботи команди, яка займається розробкою програмного забезпечення. До того ж, отримати необхідні курси можна без значних зусиль, адже компанії надають свої послуги по навчанню у різних куточках України, зокрема, й у Львові. Тож, якщо вирішили освоїти нову та цікаву професію в IT-сфері, варто почати з QA-фахівця.

0
репостів
0
репостів