Дистанційний процес навчання українських студентів за кордоном

kaver 29

Якщо ви хочете отримати якісну закордонну освіту, але не готові залишити своє теперішнє життя, сім'ю і роботу на декілька років, тоді дистанційна освіта за кордоном - ідеальний вихід. Дистанційне навчання українських студентів за кордоном - це новий підхід у навчанні, який зараз стрімко розвивається завдяки розвитку технологій. Велика кількість закордонних закладів освіти пропонує навчання в режимі онлайн і такий підхід приваблює наших співвітчизників з огляду на якість освіти, конкурентоспроможність отриманого диплома та можливість не переїжджати. Обираючи для себе такий спосіб отримання закордонної освіти слід бути готовим до особливостей системи навчання, значного навантаження в плані самостійної роботи та володіти необхідним рівнем самоорганізованості.

Сучасні кредитно-модульні системи

Так, наприклад, в Європі популярною є кредитно-модульна система, яка впроваджена також і в українських вузах, що слідують Болонській системі. Вона зручна тим, що студентам нараховують ECTS-кредити (бали) за успішне вивчення модулів з обов'язкових та обраних ними предметів. Часом через велике навантаження студенти звертаються до ресурсу https://writix.co.uk/assignment-writing-service, оскільки кількість кредитів свідчить про успішність студента. Навчальний рік відповідає 60 кредитам, що складає приблизно 1500-1800 годин. Для отримання диплому бакалавра необхідно набрати 180-240 кредитів, а для диплома магістра - 300. В США та Канаді також реалізована кредитна система, коли для успішного завершення курсу слід набрати необхідну кількість кредитів, і ця кількість може відрізнятися в залежності від закладу.

Вступ та процес навчання

Для українців дистанційне навчання за кордоном доступно як в університетах, так і в коледжах. На вибір є державні та приватні заклади, які пропонують власні розроблені програми для онлайн-занять. Перш ніж готувати пакет документів для вступу, варто перевірити чи пропонує конкретний навчальний заклад дистанційну підготовку фахівців з обраної вами спеціальності.

Варто не плутати повний цикл навчання і онлайн-курси Massive Open Online Courses з конкретних дисциплін, які пропонують деякі університети (Кембриджський, Оксфордський та ін.). Такі курси забезпечують українських студентів не дипломами, а тільки сертифікатами. Тим не менш, такі сертифікати стають плюсиком у ваших резюме.

Щоб впоратися з такою формою навчання українські студенти розвивають самоорганізованість, дотримуються чітких правил і комунікують з викладачами. База аудіо та відеоматеріалів до лекцій та практичних занять з тих предметів, які обрано в університеті, надається згідно з умовами дистанційного навчання і передбачає не тільки засвоєння інформації, але й виконання поточних контрольних, тестів і завдань.

Оплата дистанційного навчання

Безкоштовне навчання за кордоном для українців вірогідно, але це швидше виняток, ніж правило. Розмір оплати за дистанційну освіту залежить від таких факторів як:

  • популярність вузу та значимість його диплому
  • місцезнаходження навчального закладу (у Великобританії та США сума буде значною, а от в Польщі та Чехії, наприклад, вартість буде суттєво нижчою)
  • кількість дисциплін, які обрав студент (адже чим їх більше, тим більше ECTS-кредитів, а відтак і навчальних годин)

Залежно від вузу вас можуть попросити оплатити або весь курс одразу, або здійснити оплату частинами. У будь-якому разі вчасна оплата навчання за кордоном є обов’язковою - автоматичне виключення за несплату може неприємно здивувати. Щоб уникнути непередбачуваних витрат, доцільного використання власного часу українські студенти стежать за строками сплати і строками підготовки до занять. Вони використовують для цього і внутрішньо університетські засоби, і зовнішні способи підготовки до занять, виконання тестів, контрольних та поточних письмових робіт - однієї з основ дистанційної перевірки знань студентів, яка дає можливість отримати необхідні кредити для успішного завершення курсу і дозволяє здобути бажану якісну закордонну освіту.

0
репостів
0
репостів