Які ворота поставити на свій гараж

Комфортне, функціональне облаштування гаража - те, про що мріє будь-який автовласник. Тут має значення все: починаючи від розмірних характеристик приміщення, його розташування, зручності, і закінчуючи питанням безпеки. Не варто нехтувати і вибором захисту для гаражного отвору - важлива впевненість в тому, що ваш автомобіль знаходиться в повній безпеці.

Ідеальні «двері» в гараж повинні відповідати багатьом параметрам:

  • Бути міцними, стійкими до зносу і пошкодженнь, що виникають під час експлуатації.
  • Легко відкриватися / закриватися. Ідеальний варіант - автоматично, без докладання фізичних зусиль.
  • Бути стійкими до злому, не піддаватися легкому відкриванню із зовнішнього боку.

Найпопулярніші варіанти для гаража - це секційні ворота і гаражні ролети https://intrust.com.ua/projects/zashchitnye-rolety/roletnye-vorota/. Давайте розглянемо особливості, переваги і недоліки кожного з цих рішень.

Що таке секційні ворота?

Це - конструкція з сендвіч-панелей, з'єднаних між собою петлями, які утворюють цілісне полотно. Полотно секційних воріт рухається по горизонтальних і вертикальних напрямних, які закріплені на внутрішній стіні і стелі. Руху сприяють спеціальні ролики. 

Секційні ворота не змотуються в короб: секції полотна, одна за одною, поступово переміщаються в простір під стелею, тим самим звільняючи гаражний отвір і дозволяючи автомобілю виїхати.

Гаражні ворота секційного типу досить популярні в Сполучених Штатах і Європі. Система коштує досить дорого, але має перелік «плюсів»:

  • Може встановлюватися практично в будь-який за розміром отвір;
  • Сприяє тепло- і звукоізоляції;
  • Володіє достатніми показниками захисту;
  • Випускаються в різних колірних рішеннях.

Секційні ворота оснащуються ручним і автоматичним приводом. Останній варіант значно спрощує управління конструкцією, роблячи її ще більш зручною.

Детальніше про захисні ролети для гаража

Гаражні ролети, по конструкції, нічим не відрізняються від класичних рольставнів на вікна / двері. Вони складаються з ламелей, з'єднаних між собою, які створюють цілісне полотно, яке змотується в короб. Ролети для гаража виготовляють з алюмінію і сталі. Оснащують, переважно, автоматичним приводом - управляти ними можна буде або за допомогою кнопки, виведеної на стіну, або за допомогою пульта.

Ролети встановлюються різними способами: всередині / зовні приміщення або безпосередньо в проріз. Підібрати спосіб установки можна в залежності від габаритів гаража.

Переваги гаражних ролетів:

  • Розумна вартість. Ролети для гаража стоять на порядок дешевше, ніж секційні ворота. При цьому вони абсолютно не поступаються по функціоналу і якості.
  • Висока міцність, взломостійеість. Вибравши для гаражного отвору рольставні з екструдованим профілем, ви можете не хвилюватися про візит «непрошених гостей»: конструкцію неможливо розкрити, не привертаючи до себе зайвої уваги.
  • Додаткова тепло- і звукоізоляція для гаража.
  • Компактність конструкції. У піднятому вигляді, ролокасети повністю «ховаються» в короб, тому залишаються непомітними.
  • Великий вибір кольорів: рольставні можна пофарбувати в будь-який відтінок за шкалою RAL. Завдяки цьому, конструкція буде ідеально гармоніювати з обробкою фасаду.

Ще одна перевага гаражних ролет - можливість додаткової установки ригельного або будь-якого іншого замку, який підвищить безпеку.

Підводимо підсумок

І гаражні ролети, і секційні ворота - хороший варіант для установки в гаражі. Вибравши будь-який з цих рішень, ви залишитеся задоволені: істотних мінусів, які б впливали на функціонал ролет / воріт не виявлено. Але якщо ви робите ставку на оптимальне співвідношення вартості / якості і не хочете переплачувати - рекомендуємо звернути увагу саме на ролетні системи. З ними ваш гараж стане функціональним, комфортним і безпечним - зловмисникам туди не пробратися!

0
репостів
0
репостів