Інвестування в заклад харчування обов'язково передбачає вибір професійного посуду, обладнання та меблів. Саме від того, наскільки правильно було підібрано посуд на кухні, буде залежати швидкість приготування страв, злагодженість у роботі персоналу, тож https://www.pm-trades.com/product-category/gastroyemkosti-i-protvyny/ допоможе зібрати усе необхідне в одному магазині. А яких помилок варто уникати при виборі професійного посуду, аби уникнути зниження якості страв та непередбачуваних витрат спробуємо розібратися далі.
1. Плануйте закупівлю посуду та зважайте на ергономіку
Дуже часто власники закладів харчування грішать тим, що купують посуд, не маючи чіткого планування. Насправді завжди є технологічна карта, яка дозволяє краще орієнтуватися у тому, що потрібно на кухні, а що ні. Це дозволяє раціонально витрачати гроші на посуд, оптимізувати бюджет і уникати зайвих покупок.
До основного професійного посуду відносять:
- миски, тарілки для подачі страв;
- набори для оформлення та сервірування столів;
- каструлі, сковорідки, сотейники, кувшини;
- контейнери для зберігання продуктів харчування;
- деко, протвені, форми для випікання;
- ножі та інші столові прилади;
- стакани, келихи, чашки;
- обробні дошки, таці.
При цьому усе має бути не тільки міцним, а й зручним, тобто ті самі ручки каструль не повинні сильно нагріватися, кришки добре їх закривати, а пательні мати таку вагу, аби їх було зручно використовувати. Крім того, хороший професійний посуд просто мити та зберігати, він стає радше окрасою кухні, ніж тягарем, який шкода викинути, але й стерпіти його присутність важко. Купувати його варто у спеціалізованих торгових майданчиках, які щоденно мають справу з рестораторами, кухарями і точно знають який посуд варто мати на кухні.
Тобто те, чим користуються кухарі і яка його ергономіка має велике значення і професійні вироби, на відміну від побутових, як правило, тестуються, а вже згодом потрапляють до кухні.
2. Купуйте професійний посуд із надійних матеріалів
Побутовий посуд не розрахований на інтенсивну експлуатацію і це поширена помилка багатьох власників кафе, ресторанів, які купують таке начиння у заклади. Професійний, навпаки, швидко не зношується, не піддається деформації і не втрачає вигляд навіть через багато років. Особливо це стосується сковорідок та каструль. Тому досвідчені ресторатори завжди віддають перевагу професійним ємностям із:
- стандартом GN, які призначені для використання у гастрономії;
- товстим дном;
- нержавіючої сталі, чавуну чи міцного антипригарного покриття;
- того матеріалу, який підходить у використанні різних процесів: для швидкого приготування - алюміній, для тривалого - чавун, для універсального - нержавіюча сталь;
- матеріалів, які витримують механічні навантаження, високі температури та миття у посудомийних машинах.
Широкий вибір професійного посуду дозволяє підібрати саме те, що підходить для конкретної кухні та меню, аби не купувати за декілька тижнів нове начиння. Так само не варто купувати мінімальний набір посуду, адже персонал не буде встигати підготувати посуд до приготування наступних страв. Золоте правило - придбати на 25% більше одиниць, аби не створювати хаос на кухні у години пік.
3. Довіртеся професіоналам
Розрекламовані виробники посуду - не ознака високої якості продукції. Виробники можуть нехтувати стандартами, видаючи побутовий посуд за професійний, тож відгуки кухарів, технологів стануть у нагоді. Крім того, ефективний кухонний інвентар завжди у асортименті таких компаній, як ПМ Трейдс, який спеціалізується на реалізації професійного посуду для закладів харчування. Тут можна знайти перевірені роками бренди, наприклад:
- Hendi - нідерландський виробник з майже сторічною історією, який випускає виключно професійне обладнання для ресторанного бізнесу, торгівлі;
- BRILLIS - турецький виробник професійного обладнання;
- FoREST - польський бренд, який спеціалізується на виготовленні високоякісного фарфорового посуду.
Такий посуд має широкий асортимент у різних категоріях, дозволяючи гармонійно оформити стіл, якісно приготувати страви, він функціональний та легко миється. Тому вибір професійного інвентарю для кухні це не просто інвестиція, а турбота про гармонійну роботу, вибір якісних матеріалів, які точно не будуть помилкою і не дозволять витрачати додаткові кошти. Перед закупівлею варто ретельно скласти список необхідного, врахувати специфіку роботи ресторану і тоді в перспективі усе це забезпечить стабільність процесів та подальший розвиток бізнесу.
Стаття для сайту pm-trades.com