Виробництво домашньої ковбаси: яке обладнання варто купити

Ковбаса — традиційна українська страва, домашні ковбаси завжди готувалися на свята, і сьогодні господині, що тримають в селі худобу, нерідко готують смачні домашні ковбаси для власного споживання, а інколи і на продаж.

Приготування домашніх ковбас — справа нелегка, але зараз є багато кухонного обладнання, що може сильно полегшити працю господині і дозволити родині перетворити виробництво ковбас з домашнього хобі на прибутковий малий бізнес.

Давайте заглянемо на сайт магазину професійного обладнання для кухні ПроФуд, щоб дізнатись більше про обладнання для виробництва ковбас. 

Насамперед, знадобиться професійна м’ясорубка https://profood.com.ua/ua/mjasorubki-professionalnye, оскільки основа будь-якого ковбасного виробу — м’ясний фарш тої чи іншої консистенції і ступеню помолу. М’ясорубка електрична професійна забезпечить швидку переробку м’ясної сировини на фарш.

Наступний етап виробництва — підготовка фаршу для наповнення оболонок для ковбаси. Якщо ви робите ковбаси на продаж, тобто переробляєте чималий об’єм м’яса, в нагоді стане фаршемішалка — спеціальна машина, що вимішає фарш з сіллю, спеціями, необхідними добавками по рецептурі ковбаси наа однорідну масу без докладання фізичних зусиль до цього процесу.

Як тільки фарш готовий, можна переходити до наповнення ковбасних оболонок, вони можуть бути як натуральними, так і штучними — яким ви надасте перевагу. Для цього етапу виробництва вам необхідно купити ковбасний шприц https://profood.com.ua/ua/kolbasnye-shpritsy : або ручний — для малих об’ємів виробництва, або електричний — для бізнесу. Шприц для ковбаси напвнює ковбасні оболонки ідеально: швидко, просто, легко, без пузирів повітря, розірваних оболонок і головне — без важкої ручної праці. З ковбасним шприцом ви впораєтесь з наповненням ковбас за лічені хвилини і залишиться лише останній етап виробництва — термічна обробка.

Тут можуть бути варіанти, залежно від рецептури, яку ви готуєте. Традиційна домашня українська ковбаса може готуватися в печі — це неймовірна смакота, божественний аромат і море задоволення під час споживання. Також можна коптити ковбаси у міні коптильні. На дровах — це ароматно, смачно, але існують міні коптильні електричні, такий спосіб копчення ковбас також можна застосовувати. Для бізнесових потреб це може бути більш доречною ідеєю, оскільки зменшує трудозатрати. 

Якщо ви готуєте маленькі домашні ковбаски для гриля, то, відповідно, вони смажаться на грилі — чудовий варіант для літнього відпочинку. Можна ковбаски заморожувати і так зберігати до потрібного моменту.

Ось такі доступні за ціною сучасні пристрої допоможуть вам легко готувати різні ковбаси для себе і на продаж — натуральні, без шкідливих добавок, справжній домашній смак українських традицій!

0
репостів
0
репостів