Вибираємо найкраще ліжко за розміром

Сон - це буквально третина життя людини, і цей час потрібен для якісного відпочинку та відновлення. Саме тому вкрай необхідно, аби спальне ліжко відповідало усім потребам і побажанням, було також зручним і, звісно ж, подобалося. Пропонуємо розглянути, за якими параметрами слід стежити уважніше, обираючи ліжко.

Визначаємо потрібний розмір

В даному випадку розміри ліжка є найважливішими, і справа не тільки в розмірі спального місця. Сюди ж слід враховувати розмір узголів’я, якщо воно доволі об’ємне, боковинок, подіуму тощо. Зважайте на кількість користувачів ліжка та ще деякі нюанси, що не менш важливі.

Різновиди ліжок за кількістю спальних місць

На сьогодні пропонуються три найпопулярніші розміри ліжок за кількістю користувачів:

  • Односпальні
  • полуторні
  • двоспальні ліжка.

Одній людині цілком буде достатньо односпального ліжка. В ширину таке спальне місце сягатиме 80-90 см, та в довжину - 190-200 см. Півтораспальне - це по суті односпальне “підвищеного комфорту”. Цікаво, що на ньому буде зручно відпочивати одній особі, а також воно здатне вмістити пару худорлявої статури. Ширина такого ліжка складає 120-140 см. Звісно, якщо бюджет та розміри спальної кімнати дозволяють, радимо обирати для подружжя двоспальне ліжко, ширина якого сягає 160-180 см. Тут може відпочивати як пара, так і батьки з маленькою дитиною.

В асортименті інтернет-магазина Munger можна підібрати дерев’яні ліжка ручної роботи різних розмірів та комплектації. Консультанти допоможуть підібрати ортопедичний матрац, подушку чи інші товари для вашої спальні.

Довжина ліжка

Визначити цей параметр вам допоможе ваш власний зріст. Додайте до цієї цифри 15-20 см і отримаєте потрібну вам довжину. Якщо йдеться про ліжко на двох, орієнтуйтеся на зріст найвищої людини з пари, тоді обом буде комфортно, і нічиї голова чи ноги не будуть впиратися в бортики.

Порада з вибору двоспального ліжка

Є невеличкий лайфгак, що допоможе правильно розрахувати ширину спального місця. Отже, треба лягти на спину, скласти у замок долоні, а лікті розвести в сторони. Відстань між ліктями буде оптимальною шириною ліжка для одного. Спробуйте зробити так само удвох і додайте близько 20-25 см, щоб ваші лікті не торкалися. Отриманий показник буде оптимальним для двоспального ліжка.

Враховуємо розміри спальні

Не менш важливо вписати за розмірами ваше двоспальне ліжко з матрацом в спальню. Якщо розмір спального місця ви визначаєте насамперед для сну, то все інше потрібно для того, щоб використання ліжка було і поза відпочинком дуже комфортним. Зважайте на розміри ліжка разом з узголів’ям та узніжжям, боковинками, особливо якщо ви обираєте м’яке та об’ємне ліжко. Між ліжком та іншими меблями, стінами має бути достатня відстань для вільного пересування та, наприклад, відкривання дверей. Ваше ліжко має бути комфортним як для сну, так і для дозвілля.

Матрац як доповнення до найкращого ліжка

Параметри спального місця мають співпадати як у ліжка, так і у матраца. Якщо розміри співпадають, матрац не буде ковзати, збиватися і псувати шари наповнення. Звертайте увагу - добре підібраний за розміром матрац, що використовується на правильній ортопедичній основі, не тільки поліпшить якість сну, але і буде довго та надійно служити.

Ключові поради з вибору

Отже, основні моменти, на які слід звертати увагу, обираючи ліжко:

  1. Зріст людини, яка ним буде користуватися (або зріст найвищої особи з пари).
  2. Кількість користувачів, їхня статура і зручність допоможуть визначити ширину спального місця. Ці ж цифри вам знадобляться при виборі матраца.
  3. Розміри ліжка в зібраному стані. Ці параметри важливі для зручності в користуванні.

Ліжко Munger Мерлінда, з натурального буку

Сучасні виробники пропонують безліч варіантів ліжок різних розмірів, кольорів та комплектацій, дерев’яні ліжка, варіанти з м’якими узголів’ями та корпусом тощо. Тут ви можете підібрати ліжко згідно власних уподобань та параметрів та насолоджуватися якісним відпочинком на довгі роки!

0
репостів
0
репостів