5 причин встановити панорамні вікна в будинку

Вийти за рамки традиційного, створити елегантний вигляд будинку допоможуть панорамні вікна. Вони не тільки покращують екстер'єр, інтер'єр оселі, а й виконують ряд функцій, наприклад, забезпечують енергоефективність. Однак для цього варто правильно встановити вікна https://everest-vikna.com.ua/ru/vikna/panoramnye-okna/, обирати якісні матеріали та забезпечити професійний монтаж. Варто лише раз встановити панорамні вікна і вже ніколи не захочеться повертатися до традиційних варіантів. Які переваги вибору панорамних вікон для будинку, розкажемо далі.

Що таке панорамні вікна?

Слово панорама походить від грецького "вид", "видовище", а вікна називають панорамними, адже це великі рами від підлоги до стелі, які стали надзвичайно популярними у сучасній архітектурі.

Завдяки великим отворам у стінах, такі вікна дозволяють збільшити потрапляння природного світла у середину приміщення, при чому їх монтують як суцільними блоками, так і поодинці. З таких вікон відкривається чудовий вид назовні, ніби стираючи кордони між будинком і навколишнім середовищем. Окрім того, вони мають ряд особливостей, які обов'язково зацікавлять власників приватних будинків чи таунхаусів.

5 основних переваг великих вікон

  1. Максимальне потрапляння природного світла, завдяки чому інтер'єр стає світлішим, кімната візуально збільшується. Це також дозволяє зменшити потребу вмикати штучне світло, знизити споживання електрики, а також економити на опаленні - сонячне світло є чудовим природним джерелом енергії та тепла.
  2. Світ навколо відкритий, покращується вид на природу. Міський пейзаж, флора та фауна навколо підвищують якість життя, настрій, особливо там, де є прекрасні панорами.
  3. Естетичний вигляд та сучасний стиль нададуть для будь-якої споруди, адже вони можуть встановлювати як суцільно, так і поодинці будь-якого розміру.
  4. З'єднується внутрішній та зовнішній простір, а перехід між ними стає непомітним, особливо, якщо є тераси, вихід на балкон чи садок.
  5. Якісні склопакети забезпечують сталу температуру повітря як взимку, так і влітку, завдяки високоякісному багатошаровому склу, газовому наповненню камер, низькоемісійному покриттю.

glass set 3Якщо власник турбується на рахунок зниження рівня приватності, такі вікна можна тонувати, обладнати жалюзями, прикрасити шторами чи використати спеціальні плівки без обмеження потрапляння сонячного світла. Крім того, панорамні варіанти більш вразливі до ударів та пошкоджень, тож можна обрати ударостійке скло для додаткового захисту.

Встановити їх можна як для приватних домоволодінь, так і комерційних приміщень, офісів, торгових центрів, садах тощо. У будинку найкраще пасують у вітальні, де, як правило, розташована велика кімната для прийому гостей та відпочинку. Спальня з панорамним видом дає можливість прокидатися зі сходом сонця чи засинати з появою зірок, це надає певного романтизму. Також забезпечити гарний вид можна і у мансардних приміщеннях чи горищі, забезпечуючи освітленням простір.

Тож, панорамні вікна це естетична, функціональна та енергоефективна складова будь-якого будинку. Обираючи їх, варто врахувати якість конструкції, скла та показники теплопровідності, аби на довгі роки отримати не тільки гарні види в оселі, а й задоволення від використання.

0
репостів
0
репостів