Що варто знати, купуючи універсальну прально-сушильну машину

З кожним роком виробники побутової техніки вигадують нові технології та способи зробити прання комфортнішим, енергоощадним та ефективнішим. Пральні машинки https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/stiralki.html, які можуть прати та одночасно сушити білизну тільки набувають популярності, завдяки їх універсальності та компактності. Які їх особливості та до чого потрібно бути готовим, обираючи прально-сушильну машину для користування, про це далі.

Прально-сушильна машина заощаджує ваш час

Будь-який майстер з пральних машинок скаже, що купувати комбіновану техніку ідея не з кращих, однак усе має свої плюси та мінуси. Знаючи їх, ви будете готові до можливих викликів та додаткового догляду, враховуючи особливості її роботи.

Універсальна машина - ідеальний варіант для тих, хто:

  • має обмежений простір у будинку, квартирі та немає можливості виділити додаткове місце, окрім пральної, для сушильної машини;
  • прагне менше часу, зусиль витрачати на розвантаження техніки з важкою вологою білизною для її сушіння;
  • хоче завантажити брудну білизну та одразу отримати суху без зайвої метушні;
  • немає місця для сушіння одягу, наприклад, у квартирі;
  • хоче використовувати пристрій з двома функціями чи окремо, в залежності від потреб;
  • прагне заощаджувати енергоресурси, оскільки дозволяє споживати менше електроенергії.

Крім того, універсальну машину можна запрограмувати заздалегідь або дистанційно через Bluetooth, Wi-Fi, дозволяючи якомога менше часу приділяти пранню.

Особливості комбінованої машинки

Вона, так само як і пральна машина, добре робить свою роботу: пере, полоскає та викручує одяг, єдина відмінність - механізм сушіння. Тут працює технологія теплового насоса або ж конденсаційне сушіння, тому волога з одягу виводиться назовні довше. Це також обумовлено конструктивною особливістю універсальних машин, адже вони не мають отворів для вентиляції, як традиційні сушилки. Вони або потребують зливу води, або мають резервуар для її накопичення та видалення вологи.

Цікаво, що пристрої з тепловим насосом мають суттєвий плюс, адже при випуску холодного повітря під час сушіння воно працює, як кондиціонер для білизни. У літню пору, коли білизна часто пересушена, такий ефект дозволяє отримати м'який одяг, який легко піддається прасуванню, або ж його можна одразу одягнути.

Також прально-сушильні машини значно заощаджують енергоресурси, адже на відміну від традиційної сушилки споживають на 25% менше енергії, працюють надзвичайно тихо, споживають менше води та дбайливі до тканин.

Разом із тим їх вартість може бути високою, а час висихання одягу тривалим до 4 годин (в залежності від ваги). Це завдяки тому, що місткість барабана обмежена, залишається менше місця для циркуляції повітря і чим більше речей, тим довше час сушіння.

Із суттєвих недоліків - неможливість одночасно прати та сушити білизну, адже пристрій один. Така подвійна функція може бути й непрактичною, особливо, якщо є багато делікатних речей, які потребують класичного сушіння.

На останок, якщо все ж ви вирішили придбати універсальну машину, подумайте чи підходить вона для способу життя, яким ви живете. Це чудовий варіант для тих, хто має мало місця у домі та не поспішає отримати суху білизну надто швидко. Окрім того, у деяких випадках, їх знадобиться чистити від шерсті та нальоту ворсу, які налипають в елементах агрегата та викликають неприємний запах.

0
репостів
0
репостів