Шафи-купе: як не розгубитися та вибрати потрібну модель

Шафи-купе — це зараз не просто тренд. Вироби популярні серед користувачів завдяки зручності та стильним варіаціям дизайну. Наразі у магазинах є тисячі варіантів оформлення шаф-купе. Також моделі відрізняються типом розміщення, особливостями конструкції, матеріалами та декоративними оздобленнями дверей. Вибрати серед такого розмаїття товарів іноді буває важко, адже не знаєш, на що орієнтуватися в першу чергу. Однак якщо підійти до цього процесу правильно та відповідально можна підібрати максимально зручну та функціональну модель. На що ж варто орієнтуватися? Ми допоможемо розібратися, аби ви витрачали менше часу на вибір оптимального варіанту.

360 60 hwkt llШафа-купе, ціна якої сьогодні доступна практично для кожного користувача, — це вигідне рішення для будь-якого приміщення. Виріб органічно вписується у різні стилі інтер'єру та доповнює загальне оформлення кімнати. Крім того, широкий асортимент на ринку дає можливість підібрати абсолютно різноманітний дизайн.

Основні критерії вибору

Губитеся під час вибору шафи-купе? Ми розуміємо. Саме тому створили список найважливіших критеріїв, які варто брати до уваги. До них входять:

  1. Габарити та форма готової шафи.
  2. Механізм відкривання дверей.
  3. Тип профілю дверей та якість роликів у ходовій системі.
  4. Матеріал фасадів.
  5. Внутрішнє наповнення та конструкція всередині.

Не менш важливим критерієм є виробник та магазин. Перед покупкою проведіть аналіз місця, де ви збираєтеся придбати шафу, та прочитайте відгуки клієнтів. Якщо ви прагнете отримати якісні та довговічні меблі високої якості, рекомендуємо звернутися магазин “СКЛАД МЕБЛІВ”. У них знайдете величезний вибір моделей з різноманітним стильним та унікальним дизайном, а також відмінними характеристиками.

Різновиди шаф-купе

Аби зрозуміти, яка саме модель вам необхідна —  варто знати основні варіанти, представлені на ринку. Усі шафи-купе поділяються на дві великі групи корпусні (окремі конструкції) та вбудовані.

Окрема самостійна конструкція складається з нижніх, бокових, верхніх і задніх стінок матеріалу. Під час монтажу її можна розмістити будь-де. Крім того, виріб легко переміщати з одного на інше місце.

Вбудована модель не має власного корпусу, замість цього використовуються стіни, стеля і підлога приміщення як бічні, задні та бокові елементи шафи. Така конструкція складається з фасадів (розсувних дверей) і внутрішнього наповнення.

Крім того, є також модульні шафи. Чим же вони особливі? Такі системи можна порівняти із конструктором, де окремі компоненти можна змінювати місцями. Сучасні користувачі цінують модульні меблі за можливість повністю адаптувати інтер'єр під власні потреби та смаки.

Матеріали шаф-купе

Найчастіше вироби виготовляються з ДСП або МДФ, які вважаються найбільш доступними за ціною матеріалами. Вони є більш економічним вибором порівняно з моделями з натурального дерева, які часто коштують дорожче.

Деревинно-стружкова плита (ДСП) виготовляється з дрібних частинок деревини, які піддаються пресуванню за високих температур та ламінуванню за допомогою сполучної смоли. Цей матеріал має переваги у легкості, міцності та низькій ціні, але він відносно нестійкий до вологості.

МДФ – це плити, виготовлені з дрібної тирси, обробленої парою, і склеєні лігніном та парафіном. Цей матеріал дещо дорожчий порівняно з ДСП, але відрізняється високою екологічністю та стійкістю.

Шафи-купе з натурального дерева виглядають розкішно та естетично, є дуже міцними та довговічними, хоча така якість відображається на їх вартості. Крім того, деревина може викликати алергічні реакції, тому якщо ви схильні до них — проконсультуйтеся зі спеціалістом, які породи краще.

Внутрішнє наповнення шафи

Щоб уникнути помилок під час вибору "начинки" шафи-купе, спробуйте скласти список предметів, які будуть зберігатися в ній. Якщо маєте великогабаритні предмети — важливо підібрати антресольні полиці великих розмірів. А вузькі комірки можна використовувати для зберігання складеного одягу. Нижня частина може містити висувні шухляди або статичні полиці для взуття. Зручно також, якщо у конструкції є ящики для дрібниць, таких як ремені, краватки та білизна.

0
репостів
0
репостів