Скільки потрібно мАг: обираємо оптимальний обсяг акумулятора для смартфона

Сучасні смартфони оснащують безліччю компонентів, які потребують значних витрат енергії. У таких умовах питання оптимального вибору місткості акумулятора під час купівлі нового гаджета стає особливо актуальним. Від того, наскільки грамотно буде підібрана батарея, залежить час автономної роботи пристрою і «залежність» від джерел живлення. Розбираємося, якого обсягу акумулятора буде достатньо більшості користувачів.

359c21b7a2b47162302cb20b62087fe9

Популярні рішення на ринку

За місткістю батареї гаджети умовно можна розділити на три категорії:

  1. 3500-4000 мАг — використовується в компактних смартфонах з невеликим екраном;
  2. 4500-4900 мАг — найпоширеніша комплектація;
  3. понад 5000 мАг — найвище значення серед ергономічних пристроїв.

 

При цьому, об'єм батареї не корелює з вартістю смартфона. Наприклад, доступний субфлагман Honor 90 постачається з акумулятором на 5000 мАг, тоді як дорожчий Samsung Galaxy S23+ задовольняється 4700 мАг. 

Фактори, що впливають на енергоспоживання

Вибрати пристрій з найбільшим «акумулятором» — не найраціональніше рішення. На автономність пристроїв впливає так багато аспектів, що повне розуміння про «живучість» гаджета прийде після їх вивчення:

  1. Розмір і роздільна здатність екрана безпосередньо впливають на витрату заряду — що більша діагональ і вища роздільна здатність дисплея, то більше енергії він споживає.
  2. Потужність процесора — ще один найважливіший фактор. Більш продуктивний чіп буде швидше розряджати акумулятор. За інших рівних умов, смартфон на слабкому процесорі пропрацює довше, ніж аналогічна модель з топовим чипсетом.
  3. Кількість фонових процесів і встановлених додатків, а також їхня оптимізація та реальне енергоспоживання впливають на витрату заряду.
  4. Наявність енергоощадних технологій та оптимізація ПЗ допомагають економити заряд і збільшують час роботи пристрою. 

Також батарею розряджає погане приймання мережі, модуль GPS, що працює, та інші завдання, які постійно виконуються на смартфоні. 

Як правильно вибрати автономний пристрій

Збалансованим рішенням для більшості користувачів буде пристрій з акумулятором на 4500-5000 мАг. При цьому, чим більша діагональ екрана, тим вищим має бути об'єм батареї. Якщо максимальна продуктивність пристрою для вас не в пріоритеті, не варто гнатися за найпотужнішим чипом на ринку. Для повсякденного використання достатньо рішень середнього рівня — вони забезпечують плавність і швидкість роботи, менше витрачаючи заряд. Поради щодо економії заряду Щоб максимально продовжити час роботи пристрою, скористайтеся цими рекомендаціями:

  1. використовуйте енергоощадний режим коли це можливо;
  2. вимикайте невикористовувані модулі — Wi-Fi, Bluetooth, GPS;
  3. видаліть непотрібні додатки або вимкніть їм дозвіл на роботу у фоні;
  4. відмовтеся від вібровідгуку;
  5. використовуйте темний режим інтерфейсу. 

Правильний підбір характеристик і грамотна експлуатація допоможуть максимально використовувати потенціал смартфона.

0
репостів
0
репостів