В якому віці потрібно показати дитину ортодонту?

Багато батьків не розуміють, навіщо їх дитині консультація ортодонта, якщо в неї ще молочні зуби? На жаль, існують такі зубні патології у дорослих, з якими ортодонт в Києві не в змозі впоратися самостійно - доводиться підключати й інших спеціалістів. При цьому, все це можна було б виправити ще в дитинстві, відразу при виникненні проблеми. Це вийшло би і простіше, дешевше, і швидше. Про які патології йде мова?

З чим стикаються в майбутньому дорослі, які вчасно не пройшли лікування в ортодонта?

 Патології прикусу з часом можуть стати провокативним фактором для таких ускладнень, як:

  • зуби починають хитатися, що може призвести до передчасної їх втрати;
  • погіршується дикція;
  • змінюються риси обличчя, з'являється асиметрія;
  • регулярні головні болі;
  • ускладнюється дихання;
  • захворювання шлунково-кишкового тракту.

Коли потрібно вести дитину до ортодонта?

У світі не так багато людей з ідеальним прикусом. Більше ніж 85% населення має ті чи інші відхилення різного ступеню. Зустрічаються випадки, де це вроджена аномалія або ж спадкова. Але здебільшого неправильний прикус та викривлення з'являється у малюків з декількох причин:  

  • ранній перехід від грудного вигодовування до штучного;
  • дитина смокче пальчик, або має інші шкідливі звички;
  • втрата молочних зубів раніше встановленого терміну.

Прикус дитини це фундамент для правильного майбутнього розвитку зубощелепної системи. Лікарі радять вперше показати дитину у віці 4-5 років. Це час, коли молочний прикус вже сформований і починається поступова заміна на постійні зуби. Тому ортодонт може вчасно визначити аномалію, якщо вона присутня. І хоча у такому віці брекети ще не встановлюються, лікар може відкоректувати дефект за допомогою так званих пластин. Батькам будуть надані відповідні рекомендації по догляду за зубами малюка.

Найбільш сприятливий час для лікування у дитячого ортодонта припадає десь на 10-15 років. Це період активного росту щелепної-лицевої системи підлітка. На цьому віковому етапі ортодонтичне втручання дає швидкий та позитивний ефект. У більш дорослому віці теж можлива корекція прикусу, але на це витрачається більше часу та коштів.

Фахівці стоматологічної клініки DentaDerm цінують ваше здоров'я, час та ваші гроші. Кваліфіковані лікарі - ортодонти проведуть весь процес лікування від початку до його завершення. А регулярні відвідування стоматолога дають змогу контролювати будь-яку патологію у ротовій порожнині. Та зекономити гроші та час на подальшому лікуванні.

0
репостів
0
репостів