Користуємося кавоваркою правильно: поради щодо експлуатації

кавоваркаКава стала настільки знаковим напоєм у нашому житті, що важко уявити свій день без філіжанки запашного бадьорого напою. Різні сорти та їх суміші породили справжній культ споживання кави, тож сьогодні смакувати нею можна не тільки у кав'ярні, а й вдома, маючи на кухні спеціальну техніку https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/cofevarki.html чи посуд. Важливо не тільки правильно обирати сировину для приготування, а й користуватись кавомашиною, щоб вона працювала безвідмовно щодня, про це далі у статті.

Види кавоварок та їх особливості

На ринку є досить велика кількість брендів, які спеціалізуються на виготовленні кавомашин, здатних якісно готувати популярні види кавових напоїв. Зокрема, виділяють 3 групи:

  • зернові кавомашини;
  • рожкові;
  • на чалдах.

Кожна має свої переваги та недоліки, наприклад, чалди зручно використовувати в офісі, готелі. Достатньо їх придбати, встановити у спеціальну ємність, ввімкнути приготування кави і далі насолоджуватись напоєм. Це просто, швидко та не потребує додаткових зусиль.

У рожкових використовують мелену каву, а ще вони можуть мати також чалди, капучінатор для збивання молока. Особливість - власник може використовувати свою мелену каву, яку він полюбляє, а також різний ступінь помелу, на відміну від чалдових апаратів, де пропонують лише готові капсули від виробника.

Зернові машини найбільш функціональні, мають великий об'єм баку для води, резервуар для зерен, які перемелюються безпосередньо перед приготуванням кави. Це дає можливість насолодитися найсвіжішою ароматною кавою, а додаткові функції у вигляді капучінатора, регулювання ступеня помелу та об'єму приготування напою, роблять процес ще зручнішим та найбільш наближеним до професійних умов.

Проте кожен апарат потребує догляду та правильної експлуатації і чим він більше має функцій, тим більше уваги їм потрібно приділити.

Поради щодо користування кавоваркою

Корисний та популярний прилад, перш за все, потребує правильного використання, щоб зберегти функціональність і продовжити термін служби надовго. Для цього необхідно:

  • детально дотримуватись інструкції щодо експлуатації, очищення та догляду за кавоваркою. Вказівки допоможуть безпечно нею користуватись та правильно доглядати, уникаючи поламання;
  • використовувати лише м'яку, призначену для приготування їжі та напоїв воду, аби уникнути накипу та забруднення деталей;
  • встановлювати оптимальний ступінь помелу зерен відповідно до типу кави та смаку, адже грубіше помелені зерна добре для кави у фільтрі, а дрібніше - для еспресо;
  • регулярно чистити, навіть після кожного використання. Важливо також не забувати про миття капучінатора, підставки для чашок та знімних частин машини, в тому числі резервуара для відпрацьованої кави, піддону;
  • якщо є фільтри - регулярно замінювати їх, а деталі замінювати на оригінальні, щоб уникнути проблем з роботою кавоварки;
  • уникати перевантаження та перегрівання пристрою;
  • обирати стійку, рівну поверхню для встановлення машини, а також місце з хорошою вентиляцією. Зайва волога чи надмірне тепло поряд не допустимі в експлуатації;
  • якщо виробник рекомендує проводити регулярне технічне обслуговування кавоварки, дотримуйтесь цих рекомендацій. Це допоможе зберегти оптимальну роботу і її термін служби.

Дотримуючись усіх рекомендацій, можна уникнути передчасних зламів та отримати правильно приготовлену каву на свій смак. А яку саме кавоварку обрати, залежить від вподобань поціновувачів кави, як і те, чи готовий власник приділяти достатньо уваги для її приготування або ж йому достатньо встановити чалд та швидко отримати кавовий напій.

0
репостів
0
репостів