Яка мазь є найкращим протимікробним препаратом: лікарі рекомендують

Мілкі подряпини, порізи та опіки трапляються дуже часто, і багато хто ігнорує такі пошкодження. В процесі приготування їжі бризнула олія, хлюпнули на руку окропом, або порізались, коли нарізали сире м’ясо? Це дуже небезпечно. Варто одразу обробляти такі рани. Не завжди підійдуть спиртовмісні засоби, проте є ефективніший та безпечніший препарат, що має бути в кожній домашній аптечці.

Лікарі рекомендують доступну мазь українського виробництва — Левомеколь. Цей фармакологічний засіб можна придбати за посиланням https://apteka911.ua/drugs/levomekol-d1540 на сайті МІС Аптека 911. Левоміколь називають універсальним препаратом завдяки його протизапальній, антимікробній, знеболювальній та антисептичній діям.

Бесплатное фото Середина разделе молодая женщина, боль в руке на сером фоне

Чому лікарі обирають Левомеколь

Мазь містить у своєму складі ефективні діючі речовини, які в комплексі надають їй високі лікувальні властивості. Як працює Левомеколь загалом:

  • антибіотик хлорамфенікол порушує синтез небезпечних патогенів — стафілококу, стрептококу, синьогнійної та кишкової паличок, що припиняє їх розмноження;
  • основа мазі з поліетиленоксидом витягує гнійний ексудат із рани та надає можливість іншим активним речовинам проникати у тканини, здійснювати лікувальний ефект;
  • метилурацил активує регенераційні процеси тканин, що сприяє швидкому загоєнню ран.

Левомеколь має нейтральний запах і прозорий колір, не залишає забруднень на одязі та білизні. Його консистенція дозволяє робити компреси, просочувати маззю марлеві турунди, що закладають у відкриті рани та виразки. Левомеколь ефективний при серйозних гнійних ранах відкритого типу, що супроводжуються змішаними мікробними інфекціями. Мазь призначають при трофічних язвах та некротичних ушкодженнях тканин. Тим більш, Левомеколь ефективно діє при побутових незначних ранах чи опіках. Його призначають навіть маленьким дітям від одного року.

Чи має Левомеколь протипоказання

Як будь-який лікарський засіб, мазь має низку протипоказань. До тих, кому не рекомендується застосовувати препарат, належать наступні категорії пацієнтів:

  • діти віком до 1 року;
  • вагітні та жінки, що годують грудьми;
  • хворі на псоріаз, екзему та грибкові інфекції;
  • ті, у кого може виникнути алергія на деякі складники мазі.

Період використання Левомеколю є обмеженим. Мазь не варто наносити строком понад 7 діб, щоб уникнути реакцій підвищеної чутливості у вигляді висипів та набряків.

У всіх інших випадках Левомеколь можна застосовувати згідно з інструкцією чи після призначення лікарем. Цей ефективний протизапальний засіб допоможе швидко одужати та уникнути ускладнень після травм та пошкоджень шкіри.

0
репостів
0
репостів