Новації обов’язкового автострахування у 2023 році

У 2023 році питання збереження власного майна, нерухомості та авто залишається актуальним. Найкращою можливістю забезпечити стабільність бюджету сім'ї стане оформлення страхових договорів. У такий спосіб можна отримати впевненість у тому, що в разі настання критичної ситуації компанія відшкодує збитки. Одним з обов’язкових документів для власників транспортних засобів є автоцивілка. Без неї водій не має права виїжджати на дорогу. Хоча система обов’язкового автострахування працює досить давно, останнім часом у ній сталося багато змін, про які ми пропонуємо вам дізнатися.

driver after crash.jpeg

Оформлення поліса онлайн — вимога сьогодення

Завдяки нещодавнім вдосконаленням, отримання страхових послуг дистанційно стало значно популярнішим. У наш час, коли безперервно ревуть сирени повітряної тривоги та нерідко трапляються перебої в електропостачанні, такі нововведення стали неймовірно корисними. Наприклад, страхова компанія «УНІКА» налагодила свою роботу так, щоб поліс ОСЦПВ можна було придбати за лічені хвилини. Тепер водієві достатньо обрати відповідну програму на сайті, надати базову особисту інформацію та здійснити оплату. Договір буде надіслано на електронну адресу після завершення оформлення заявки, на всю процедуру знадобиться близько 5–7 хвилин.

Також СК «УНІКА» як провідна страхова компанія доклала багато зусиль до покращення обслуговування клієнтів, вона надає можливість зв'язатися з менеджерами через мобільні додатки, чат-боти та месенджери й подати заявку про настання страхового випадку.

Як змінилася сума компенсації за автоцивілкою

Також із липня 2022 року вдвічі зріс максимальний розмір відшкодування для постраждалих у ДТП. Тепер ці громадяни отримують від страхових компаній до 160 000 гривень на ремонт пошкодженого автомобіля, а також до 320 000 грн на медичну допомогу. Завдяки збільшенню страхових лімітів усі водії почуватимуться більш захищеними на дорозі. Крім того, це дає можливість тим, чиї дії призвели до ДТП, зменшити свої витрати, пов'язані з відшкодуванням збитків потерпілим. А якщо є бажання повністю захистити свій бюджет від несподіваних витрат, то варто подбати про добровільне страхування авто (https://uniqa.ua/private/auto/).

Car Insurance 750x375

Чи є зміни в оформленні страхових випадків

Як і раніше, власник автоцивілки повинен якнайшвидше повідомити про настання страхового випадку. Для цього потрібно зателефонувати в Службу асистансу й розповісти, що сталася ДТП. Фахівець проконсультує щодо того, що потрібно зробити в конкретній ситуації.

Також у разі невеликих аварій водії мають можливість заповнити електронний європротокол замість того, щоб викликати поліцію. Однак за таких обставин діють деякі обмеження: не повинно бути постраждалих, а максимальне страхове відшкодування становить 80 000 гривень, що збільшилося в порівнянні з попереднім розміром компенсації.

У 2023 році (навіть в умовах воєнного стану) через збільшені ліміти виплат та удосконалену систему оформлення онлайн клієнти можуть продовжувати комфортно почуватися на дорогах України.

0
репостів
0
репостів