Бутербродниці: різновиди та сфера застосування

На ринку побутової техніки постійно зʼявляються нові прилади, покликані покращити якість життя. Дехто з українців вже ознайомився з бутербродницею, хоча б у кавʼярні. Гарячі бутерброди, які виготовляють за допомогою спеціального приладу, мають не тільки гарний смак, але й зручну форму із запеченими краями. Якщо вам прийшлися до вподоби вироби з бутербродниці, мабуть, настав час придбати її у власне користування. У статті ми розповімо, як працює цей пристрій і як його вибрати для дому.

pinlo mini sandwich machine 0022225041558532847

Що можна готувати у бутербродниці

Принцип дії приладу надзвичайно простий. Нагрівальні елементи зігрівають пластини, між якими знаходиться сендвіч. Шматочки хліба рівномірно обжарюються, запікається також начинка, покладена між ними. Під впливом високих температур края спікаються і ви отримуєте щільно закритий сендвіч, який зручно тримати і куштувати.

Бутербродниця – досить вузькопрофільний прилад, але винахідливі господарки успішно застосовують її для приготування інших страв. Не так важливо, що саме ви покладете всередину, нагрівальні елементи всеодно зроблять свою роботу.

Пристрій допоможе приготувати тости, гарячі закуски, теплі салати, оладки, піцу, пиріжки з начинкою тощо. Для пиріжків можна використовувати листкове та дріжджове тісто. Якщо помістити всередину приладу овочі, через кілька хвилин вони набувають смаку приготованих на грилі.

Різновиди

Пристрій досить простий, тому його моделі майже не відрізняються між собою. Їх класифікують за потужністю та місткістю. Саме на ці параметри варто звернути увагу, коли плануєте купити бутербродницю для дому.

Потужніші зразки готують швидше, а кількість і розміри лотків визначають скільки порцій закуски можна приготувати за один цикл. 

Є маленькі моделі, розраховані на одночасне приготування лише двох бутербродів. Для великої сімʼї можна придбати більш габаритне обладнання, в якому зручно готувати одразу 5-6 порцій.

Поради щодо вибору

Кілька корисних порад допоможуть зробити правильний вибір:

  1. Купуйте моделі зі зʼємними пластинами – за ними легше доглядати.
  2. Звертайте увагу на якість та цілісність антипригарного покриття. Якщо воно не досконале, бутерброди можуть пригорати.
  3. Пристрій має бути стійким. Якщо його ніжки хитаються, існує небезпека випадково обпектися, коли він несподівано змінить своє положення у просторі.
  4. Не варто купувати моделі з потужністю 800 Вт. Звичайно, якщо ви не плануєте готувати у промислових масштабах. Для власних потреб достатньо – 600-700 Вт.
  5. Звертайте увагу на довжину дроту. Іноді занадто короткий кабель завдає клопоту, коли немає зручного місця для приладу через певне розташування розеток.

Якщо вдома є діти, обирайте варіанти з блокуванням кришки та якісною термоізоляцією корпусу.

0
репостів
0
репостів