Недороге офісне крісло: на що звернути увагу під час вибору

Ергономічне офісне крісло добре підтримує поперек і легко налаштовується за висотою, його каркас надійний, а оббивка зроблена з немазких матеріалів, які не маркі і дихають. У конструкції сучасних крісел часто присутні додаткові елементи, які підвищують комфорт, наприклад підголівники, ортопедичні вставки, механізм гойдання.

Щоб офісне крісло відповідало вашим потребам, зверніть увагу на такі нюанси:

  1. Підтримка попереку. Спинка комп'ютерного крісла має бути фізіологічною. Коли ви сидите, поперек повинен мати комфортний вигин, щоб ви не сутулилися, коли втомлюєтеся. У більш дорогих моделях присутня регульована подушка під поперек.
  2. Регулювання. У багатьох сучасних комп'ютерних крісел можна змінювати робоче положення: регулювати нахил спинки і висоту сидіння за допомогою важеля управління газліфтом. У деяких моделей можлива зміна висоти спинки і глибини сидіння, розташування підлокітників, пружності гойдання.
  3. Колісна основа. Зазвичай офісні крісла мають роликову основу – це допомагає легше переміщатися і позбавляє від розтягнення і незручних поз, коли потрібно дотягнутися до документів або оргтехніки. Але важливі й характеристики самих коліс. Для ковроліну підійдуть колеса з максимальною свободою обертання, а для приміщення з гладким покриттям вибирайте крісло з прогумованими роликами.
  4. Механізм гойдання. Відхиляючись час від часу, ви можете змінювати робоче положення, щоб поліпшити кровопостачання міжхребцевих дисків. Механізм гойдання частіше присутній у моделях середньої та високої вартості.
  5. Матеріал оббивки. Офісні крісла можуть оббиватися тканиною, натуральною або штучною шкірою, або виконуватися з сітчастою поверхнею. Еко- або натуральна шкіра має солідний вигляд, легко миється. Однак така поверхня погано пропускає повітря, тому довго перебувати в кріслі буде некомфортно. Тканина універсальна і комфортна, але сильніше брудниться. Сітчаста поверхня добре вентилюється і зменшує загальну вагу крісла, але важча у догляді та менш зносостійка.

Обираємо офісні крісла

Добре підібране офісне крісло збільшує продуктивність і ефективність роботи співробітника. Підбирати робочі меблі слід, орієнтуючись на статус і обов'язки співробітника:

Крісло для оператора. Найпоширеніші та недорогі офісні крісла із базовими функціями. В них відсутні функції гойдання і регулювання спинки. Але існують і повнофункціональні моделі з посиленим каркасом для робочих місць, на яких співробітники присутні цілодобово.

Крісло для вищого персоналу. Цей тип належить до дорожчої категорії. Для керівників середньої ланки часто вибирають зручні моделі з високою спинкою, поліпшеною підтримкою, підлокітниками.

Крісло керівника. Робоче місце топ-менеджера підкреслює статус. Головні деталі таких меблів:

  • оббивка з хорошої шкіри;
  • удосконалений механізм гойдання;
  • міцний каркас зі збільшеним допустимим навантаженням;
  • висувна підставка для ніг;
  • підголівник.
0
репостів
0
репостів