Як зберігати продукти в холодильнику

Для всіх нас звичний сценарій – придбати продукти в супермаркеті або ж приготувати з них страви власноруч та скласти все в холодильник. Здавалося б, нічого складного. Проте, щоб їжа довше зберігала свіжість, а в холодильнику не було хаосу, до цього процесу можна підійти раціональніше. 

До того ж теперішні умови диктують нові правила. Через відключення електроенергії холодильники все більше страждають, а питання зберігання продуктів постало гостріше. Пропонуємо розібратися з основними моментами, аби навіть при відсутності електрики їжа довше лишалася придатною для безпечного споживання.

vreden li holodilnik suhoy zamorozki

Топ 5 правил зберігання продуктів у холодильнику

Для початку визначимо оптимальну температуру – це 5 і нижче градусів за Цельсієм. Налаштуйте відповідний режим у своїй моделі і візьміть на замітку наступні рекомендації:

  • Правильні полички для продуктів. Температура в холодильнику не є однорідною і знижується зверху донизу. Тому відповідно до цього потрібно розміщувати продукти. Наприклад, на верхній поличці найтепліше і вона підходить для приготовлених раніше страв та різноманітних паштетів. На нижчих рівнях варто зберігати молочні продукти, м’ясо, рибу, а висувні шухляди призначені для сирих овочів та фруктів. У дверцях оптимально тримати те, що довго не псується – соуси, приправи, консерви, соки.
  • Товарне сусідство. На окремих рівнях потрібно тримати кожну групу продуктів – молочні вироби, м’ясо, птицю та рибу, овочі та фрукти, готові страви. Дуже важливо сирі продукти зберігати далі від готових, щоб уникнути зараження бактеріями.
  • Оптимальна тара. Приготовлені страви зручно тримати в контейнерах, в них вони досить довго лишаються свіжими, не обвітрюються та не поширюють запахів. Також пластикові ємності займають небагато місця та компактно розміщуються навіть в досить завантаженому холодильнику. Сире м’ясо та рибу краще зберігати в поліетиленових пакетах, проте не довше кількох днів. Без упаковки можна класти в холодильник лише овочі та фрукти, а для продовження свіжості краще їх попередньо не мити.
  • Пам’ятати про продукти, яким краще поза холодильником. До таких відноситься картопля, цибуля, часник, банани, хліб, мед, помідори, солодкий перець, ананас. 
  • Заморозка за тими ж правилами. На верхніх полицях розміщуйте ягоди, зелень, на середніх — напівфабрикати, а на нижніх — м’ясо та рибу. Заморожувати можна практично все, але спожити ці продукти краще протягом 3-6 місяців. 

Здається, все. Сподіваємось, тепер після приходу з супермаркету ви розкладатимете продукти не хаотично, а зі знанням справи. Спробуйте, так набагато зручніше. А якщо вам раптом потрібно оновити кухонну техніку, то сучасні холодильники вразять цікавими новинками для ще комфортнішого користування. Зазирніть в каталог Алло у Полтаві та переконайтеся, що техніка стає все розумнішою і спрощує наш побут. Нехай поради стануть у пригоді та сформують нові корисні звички.

0
репостів
0
репостів