Як обрати шкарпетки на всі випадки життя

dsc 1304Натирання ніг є звичайною справою не тільки, коли одягаєш нове взуття, а й при неправильному підборі шкарпеток. Це саме той елемент одягу на якому економити не варто, адже від нього залежить комфорт та здоров'я ніг. Однак, не завжди є сенс сплачувати за них відчутну суму, якщо є оптимальний варіант купити шкарпетки гуртом від https://shkarpetku.com.ua. Вибір шкарпеток залежить від того, як довго їх необхідно носити та яка інтенсивність активності людини у цей час. На що звернути увагу та як їх обрати, розкажемо далі.

Матеріал шкарпеток

Перше на що ми звертаємо увагу при купівлі шкарпеток - їх склад та відсоткове співвідношення матеріалів. Більшість продукції виготовляється із суміші сировини та різних матеріалів. Тож, розуміння властивостей кожного з них допоможе прийняти правильне рішення у виборі.

Шерсть мериноса вважається однією з найдорожчих видів шерсті, адже вона тонша від інших порід вівць. Попри те, що ми звикли носити шерстяні вироби у холодну пору, вироби із цієї сировини можна носити цілий рік. Пряжа із шерсті м'яка, ніжна, не викликає подразнення, міцна, має стійкість до усадки та "дихає". Шкарпетки із мериносової шерсті чудово підійдуть для мандрів, спортивних занять, адже швидко вбирає вологу та випаровує її.

Акрил більш доступний по вартості, ніж мериносова вовна і вважається універсальним матеріалом. З переваг - амортизаційні властивості та швидке сушіння виробів.

Бавовняні шкарпетки натуральні, однак це не завжди плюс. Якщо ноги активно пітніють, то такі вироби сприяють натиранню ніг, адже погано віддають вологу. Хороший варіант - бавовна у мінімальній кількості у складі. Для повсякденного носіння і прогулянок цей доступний матеріал буде ідеальним.

Нейлонові вироби дуже часто випускають у поєднанні з іншою сировиною, а їх склад у шкарпетках може бути від 20 до 50%. Нейлон зносостійкий, міцний та швидко сохне.

Спандекс, лайкра та еластан у шкарпетках надають еластичності та хорошому обляганню ніг. Їх склад у виробах сягає 2-5%, але цього достатньо, аби носити продукцію було зручно та комфортно.

Характеристики виробів

Окрім тканини важливими у виборі є:

  • висота шкарпетки;
  • вага;
  • товщина.

Якщо необхідні шкарпетки для бігу, то обирати краще висотою до щиколотки чи трохи вище. Такі ж підійдуть і для велопробігів, а для високих черевиків краще обрати Crew. Для занять з лижами найкраще пасуватимуть високі шкарпетки, аби нічого не натирало і не затискало ногу.

Що стосується ваги та товщини, то чим товстіші вироби, тим краща амортизація, особливо у випадку шкарпеток з вовни. Також вони тепліші, як і важчі, адже вони забезпечать комфорт, наприклад удома, коли не треба бігати чи багато ходити у взутті.

Влітку найкраще обирати середньої товщини шкарпетки, аби не натирати ноги. Тонкі ж підійдуть для туфель та недовгих прогулянок. Також при довготривалих мандрівках важливо мати декілька пар запасних виробів, аби щоранку можна було одягнути свіжі шкарпетки.

При купівлі продукції важливо вивернути виріб назовні, аби впевнитись, що є амортизаційні петлі для хорошого поглинання вологи та захисту ніг від додаткового навантаження та жорсткого взуття. Окрім того, шви мають бути пласкими, щоб від тертя не утворювались мозолі.

0
репостів
0
репостів