Алкоголізм: розвиток залежності та варіанти лікування від алкоголізму

Лікування алкоголізму

Алкоголізм - проблема, яка широко поширена в багатьох країнах світу. Серед цих країн, на жаль, є й Україна. До цього серйозного захворювання схильні різні верстви населення незалежно від статі та віку.

Можливо, вам буде здаватися дивним, але не потрібно ставитися до алкоголіка, як до занепалої людини, яка самостійно позначила свій шлях у прірву алкогольної залежності. Фахівці з лікування алкоголізму https://netnarkotik.com.ua/lechenie-alkogolizma/ рекомендують ставитися до таких людей, як до хворих, уражених серйозним захворюванням, яким негайно необхідні всебічна підтримка і допомога. Здебільшого алкоголіки не визнають свою проблему, не тому що це їхня принципова позиція категорично все заперечувати, а тому, що в них є глибока впевненість у нормальності ситуації через некоректне прийняття реальності після ураження психіки алкоголем.

Стадії розвитку алкогольної залежності

Незалежно від того, на якій стадії алкозалежності перебуває людина, їй необхідна допомога, тобто не варто чекати, коли ситуація повністю вийде з-під контролю, заходи потрібно вживати негайно.

Перша стадія алкоголізму проявляється в регулярному вживанні алкоголю з не нормальною частотою, при цьому спостерігається системне збільшення доз кількості вживаного спиртного.

Потрапляючи на другу стадію алкозалежності, у хворого спостерігаються фізичний і психічний потяг до спиртного. Коли людина твереза, вона перебуває в пригніченому стані, який різко змінюється на радість при появі можливості випити спиртне. Після чергового вживання, прокидаючись, хворий відчуває важке похмілля, що змушує його "лікуватися" алкоголем просто зранку.

Найважчою є третя стадія алкоголізму. Людина перестає адекватно сприймати все, що її оточує, вона веде хаотичний і аморальний спосіб життя. Люди її цураються, бо вбачають у ній асоціальний елемент, від якого не можна очікувати чогось хорошого.

Що спочатку треба робити родичам алкоголіка?

Якщо рідним не байдужа доля їхньої коханої людини, їм всіляко потрібно сприяти її якнайшвидшому одужанню. Коли хворий не бажає боротися із залежністю, родичам у спокійній обстановці і без скандалу потрібно переконати алкоголіка у зворотному.

Найімовірніше, розмовляючи з хворим, ви зіткнетеся з його не згодою, що є проблеми. Хоч як це не дивно, але така поведінка передбачувана, адже хворий себе справді не вважає алкоголіком, тому реально не розуміє, чому піднімається тема алкозалежності, проблем із якою в нього немає. Причиною такої поведінки став вплив алкоголю на психіку, у якої спотворене сприйняття реальності.

Якщо вам не вдається вмовити рідну людину лікуватися, сходіть разом із нею до фахівця - психолога або нарколога. Ці лікарі знайдуть способи переконання.

Якими способами лікують алкоголізм?

До найбільш вживаних медичних способів лікування алкоголізму відносять:

  1. Кодування. Воно може бути медикаментозним, електричного впливу або гіпнозом. Якщо людина не володіє достатньою силою волі, то після закінчення дії кодування, не виключений рецидив. Це вказуватиме на те, що хворий продовжує хворіти на залежність на психічному рівні і йому потрібно лікуватися комплексно.
  2. Комплексне лікування на сьогоднішній день найбільш ефективне рішення для боротьби з алкогольною залежністю. Пройшовши такий курс, людина зазвичай відмовляється від вживання алкоголю протягом усього свого подальшого життя.

Як проходить комплексне лікування алкоголізму?

Під час проходження комплексного лікування хворий перебуває в стаціонарі реабілітаційного центру, щоб у нього не було можливості дістати і вжити спиртне, і він зміг зануриться в процес свого одужання.

Комплексне лікування алкоголізму можна пройти у м. Житомир https://netnarkotik.com.ua/lechenie-alkogolizma-zhitomir/ в реабілітаційному центрі "Трансформація". Курс розрахований на шість місяців. Як показує практика, саме такий термін необхідний, щоб людина остаточно одужала.

Комплексне лікування алкоголізму складається з таких етапів:

  1. Хворий разом із родичами консультується у лікаря. Після того як вивчено анамнез, отримано результати обстежень, лікар розробляє індивідуальну програму, за якою алкоголік рухатиметься, щоб перемогти свою залежність від спиртного.
  2. Очищення медичними препаратами організму хворого від залишків алкоголю - таким чином, хворому полегшують абстинентний синдром (похмілля), у нього поліпшуються сон і апетит.  
  3. Реабілітаційний період - це робота хворого над собою індивідуально і в групах, щоб змінити свій світогляд, щиро прийняти тверезе життя без вживання спиртного. На цьому етапі хворий розвивається духовно і фізично.
  4. Відновлення в суспільстві. Після основних етапів лікування, колишній алкоголік, перебуваючи в постійно тверезому стані, не поспішаючи (поетапно) повертається до звичайного життя в суспільстві вже як нормальна твереза людина.

Читайте також: Алкогольний запій: небезпека, наслідки, вихід із запою

0
репостів
0
репостів