Як перевірити страховку по номеру авто? Поради експертів

Мешканці України почали користуватися електронними документами, оскільки цей варіант заощаджує час: не треба відвідувати державні організації, стояти в чергах, шукати потрібний документ удома чи супермаркеті. У 2022 році оформлення документів займає кілька хвилин, адже за пару кліків в інтернеті можна знайти відповідь на будь-яке запитання та вчинити потрібну дію не виходячи з дому.

real b6955c3a da4d 4c22 8012 1ffa3dabc45b

Діджиталізаціяне оминула і страхові компанії — тепер перевірити поліс ОСЦПВ можна в будь-якому місці з доступом до інтернету. Наприклад, фінансовий портал Finance.ua створив онлайн-каталог страховок ОСЦПВ, де кожен користувач може придбати автострахування від потрібної компанії.

Вигідна страховка на авто ціна якої на сайті Finance.ua влаштує кожного автолюбителя, буде знахідкою в наш час. Після оплати поліс автоматично заноситься до центральної бази МТСБУ та вважається дійсним.

В яких випадках потрібно перевіряти поліс ОСЦПВ?

Кожен водій хоче бути впевненим у своїй безпеці — ось для чого, в першу чергу, потрібна перевірка поліса:

  • підтвердження документів у разі, якщо цього потребує поліція або інші державні органи;

  • впевненості в тому, що документи офіційно підтверджені і, у разі ДТП, страховка спрацює;

  • підтвердження, що гроші не перерахувалися шахраям, а документи не були сфальсифіковані.

Електронна страховка захищає водіїв, які оформили її в офісі компанії або онлайн через перевірені сервіси.

Як перевірити поліс ОСЦПВ?

Перевірку поліса ОСЦПВ за номером автомобіля можна зробити як онлайн, так і офлайн. Користувач має можливість перевірити ОСЦПВ на справжність в онлайн-режимі, оскільки всі дані про поліси знаходяться в базі МТСБУ. На офіційному сайті знаходиться розділ "Перевірка дії поліса", де користувач вказує потрібні дані та перевіряє дію страховки. Після реєстрації перевірка страхового полісу повинна бути на офіційному сайті МТСБУ:

  • за державним номером транспортного засобу;

  • через номер ОСЦПВ.

Якщо страховка по номеру авто була оформлена через легального страховика — результат пошуку буде відзначений як діючий.

У випадку, якщо немає мобільного інтернету, а від вас вимагається підтвердження документів, варто зателефонувати до МТСБУ за номером 0 800 608 800. Оператор запитає інформацію для перевірки за серією страховки та номером або за номером транспорту.

Завжди можна звернутися до страхової компанії, яка оформила ОСЦПВ. Варто врахувати, що через підроблену страховку не вдасться отримати виплату у разі ДТП. Тому поліс ОСЦПВ слід оформляти лише на перевірених порталах та сайтах.

 

0
репостів
0
репостів