Жирна проблемна шкіра – не вирок

Не так багато людей може похвалитися бездоганною шкірою обличчя. Жирна проблемна шкіра – явище вкрай поширене, причому не лише серед підлітків, а й серед дорослих. Але це аж ніяк не означає, що з недосконалістю слід змиритися. Сучасні дерматокосметичні засоби для жирної шкіри допоможуть не просто замаскувати проблему, а й усунути її.

Як розпізнати жирну проблемну шкіру?

Жирною традиційно називають шкіру, яка виробляє більше себуму (шкірного сала), ніж потрібно. Себум зволожує шкірний покрив, створює захисний бар’єр від негативних зовнішніх чинників, контролює розмноження патогенної мікрофлори. Проте коли шкірного сала надто багато, це провокує виникнення різних дерматологічних проблем.

Жирну проблемну шкіру розпізнати доволі просто. Для неї властиві:

  • чорні цятки;
  • акне;
  • закорковування сальних протоків;
  • схильність до запалень та подразнень;
  • часті висипання.

Така шкіра потребує особливого догляду з застосуванням спеціальної косметики.

Правила вибору косметики для проблемної шкіри

Існує міф, що для жирного проблемного шкірного покриву потрібні тільки ті засоби, які підсушують. Насправді використання такої косметики приведе до інтенсивнішого виділення себуму й загострення проблем зі шкірою.

Правильний догляд за жирною проблемною шкірою обличчя повинен базуватися на використанні засобів для делікатного очищення поверхні епідермісу та пор, а також правильного зволоження. Найкраще для цього підходить дерматокосметика – засоби, які не містять агресивних синтетичних компонентів, віддушок, консервантів, натомість збагачені корисними для шкірного покриву речовинами. Чи не найкращу косметику такого типу виготовляє французький бренд Vichy.

Продукція Vichy – це косметичні засоби, створені за участі дерматологів. Усі лінійки продукції розроблені з врахуванням потреб різних типів шкіри. Скажімо, для жирної проблемної бренд створив серію засобів Normaderm. Лінійка складається з продуктів для правильного комплексного щоденного догляду за шкірним покривом жирного типу. Це і очищувальні засоби, і тоніки для відновлення pH, і флюїд для правильного зволоження проблемної шкіри.

В косметиці Vichy серії Normaderm немає потенційно небезпечних компонентів, тому користуватися нею можуть навіть підлітки та люди, схильні до алергії чи подразнень.

0
репостів
0
репостів