Унікальний засіб для розвитку дитини

Прагнення до розвитку і вираження свого особистого «Я» закладається з дитинства. І саме музика є одним із найяскравіших аспектів самовдосконалення та самовираження, а також самопізнання. І особливо це важливо у юному віці.

Вчені Стенфордського університету (на підставі численних досліджень) вказали на те, що музика плідно впливає на діяльність людського мозку. Музика формує стимуляцію активної роботи мозку, а це означає, що вона дуже позитивна. Зауважимо також те, що Піфагор вважав музику досить чіткою і точною наукою, і він заснував науку про гармонію сфер. Усі дослідження Піфагора показують, що є таке поняття, як «музична гармонія». І саме це поняття здатне розкрити всю сутність неймовірно чудового впливу музики на свідомість дитини.

9zPuahJ5ddT0UXJBCIAZM8WAPAYUR11XSJg874RqbWrDEghuZgjXVFP4TChstbiGyesbzXEhVV8Mwe7dRM-IXoVX2UX-k3ndjJGAgT9tPXbTXtYiYLpceQ1CIsw91nWwJNheCXhCLjTVsuKqMVF-k1ZRPwdkW4HgDggUWmmZUW3bV6u4LP7WQVBKGQ

Дуже добре, коли діти слухають музику, а ще краще, коли вони її виконують самостійно на різних музичних інструментах, які змушують відчувати прекрасні духовні пориви. Для дитячого саморозвитку це надзвичайно важливо. Тому, якщо ваша дитина захоче вчитись цьому чудовому мистецтву, не баріться і придбайте для дому піаніно, рояль, баян чи класичну гітару, а поступове оволодівання навичками гри на них зробить своє діло у плані розвитку.

Звичайно, нині в моді цілеспрямована освіта, і життя змушує батьків вселяти своїм чадам думку про те, що «потрібна» професія - найкоротший шлях до матеріального благополуччя. І немає чого витрачати час на нікому не потрібну музику. Але життя дитини, а у майбутньому – дорослої людини – це не тільки матеріальні блага. Якщо ви хочете, щоб світ вашої дитини був багатий і емоційно насичений, якщо ви хочете, щоб вона стала успішною, всебічно розвиненою, цілеспрямованою, а отже, і щасливою людиною, дайте їй цю можливість.

Альберт Ейнштейн, один із найрозумніших людей в історії, був скрипалем. Його мати купила йому скрипку у початковій школі, і він приписує розвиток свого інтелекту своїй здатності виконувати класичні твори Моцарта та Баха на скрипці. Розмірковуючи над найскладнішими питаннями фізики, Ейнштейн грав на скрипці доти, доки не приходило правильне рішення. А найвідоміший у світі винахідник електрогітари Лес Пол у дитинстві захоплювався музикою і радіодеталями. Неймовірна жага до музичної творчості та винахідництва допомогла побудувати неймовірно успішну музичну кар’єру.

      Із чого почати, щоб захопити дитину, наприклад грою на гітарі?

Поради

Вчитися грати на гітарі можна в будь-якому віці, головне, щоб ваше чадо мало щире бажання це робити, тому в першу чергу необхідно подбати про правильний підхід, а саме:

  • У жодному разі не тиснути на дитину, оскільки важливо застосовувати лояльний підхід та сконцентрувати увагу на предметі. Тобто, подивитись музичні мультики чи розповісти про відомих гітаристів, будову гітари, ноти і про те, як добре вміти грати на інструменті, складати мелодії і писати слова до пісень. Можна подивитися записи гри на гітарі в інтернеті чи сходити на концерт, зайти на хвилинку в магазини продажу гітар. Інколи саме феєричний вигляд інструментів відомих брендів справляє надзвичайне враження на дитячу психіку і викликає захоплення.

ABjsTVAL6EaVlvC0MIgE0Hseoiss_dt_zskDczspWoLX8gnFe8z53dSrqf_tcfpTkZ_jgAPtch0EkgRHvbwKobgLczwZuM_wAwudmYlmClUPrAnDTl4w2h03yEJ8Mxgb4ev4Tzasj6tSvTcjKFGldRk3qpWlimDN8iNLCERK_8JAxjXxeONfPJXcsQ

  • Якщо ви побачили, що у дитячих очах загорілися іскорки бажання вчитися, найдіть хорошого вчителя музики. Для навчання знадобиться дитяча зменшена гітара, проте, перед покупкою інструменту слід проконсультуватися з учителем, який, виходячи з індивідуальних особливостей дитини, зможе порадити відповідний саме для нього варіант. До того ж дуже важливо, щоб гітара подобалася самому учневі, інакше він не горітиме бажанням на ній грати.
  • Дуже добре, коли батьки теж вміють грати, і музичні заняття у музичній школі будуть продовжуватися вдома.

Якщо ви хочете, щоб ваша дитина швидко розвивалась і прагнула осягнути ідеали Добра і Краси, відкрийте для неї двері у музичний світ з допомогою чудових музичних інструментів!

0
репостів
0
репостів