Як обрати деталі для перфоратору? Детальна інструкция

Перфоратор — ударний інструмент, який використовується для створення отворів в матеріалах різної товщини та міцності. Очевидно, що в домашніх умовах він використовується рідше, аніж в професійній діяльності. Однак в обох випадках рано чи пізно з’являється необхідність замінити запчастини для інструмента, оскільки вони ламаються та зношуються під тиском найрізноманітніших чинників.

Вчасна заміна деталей це турбота про стан електроприладу, відповідальне ставлення до ефективної роботи. Тому ми рекомендуємо робити це регулярно, не забуваючи про поради, викладені у статті.

Найбільш поширені поломки перфоратора

Поломка перфоратора це завжди неприємно. Особливо, коли це відбувається в найбільш відповідальний момент, наприклад, безпосередньо під час ремонту чи перед виконанням важливого проєкту.

Основними причинами того, чому таке трапляється, є перенавантаження пристрою, недотримання правил безпеки, перепади напруги в мережі тощо. Також не варто забувати, що запчастини для перфоратора можуть зношуватися з часом — це природнє явище. Найбільш поширеними поломками перфоратора є:

  1. поломка конденсатора і дроселів;
  2. запилення чи окислення контактів;
  3. повне зношення щіточок;
  4. проблеми з перемикачем режимів роботи;
  5. зношені підшипники.

Далі важливо зробити правильний вибір та купити запчастини, які будуть повністю відповідати моделі та функціоналу вашого пристрою.

Як вибрати деталі для перфоратора

Поломки проявляють себе по-різному. Іноді досить явно: запахом, задимленням, іскрами, дивними звуками. Часом майже не помітно, що щось змінилося, просто робота стає менш ефективною, з’являються перебої, приходиться прикладати більше зусиль.

В більшості випадків ремонт є більш вигідним, ніж покупка нової техніки. Особливо, якщо ви звикли працювати з однією конкретною моделлю. Саме тому постає питання як підібрати запчастини для електроінструмента.

Перш за все рекомендуємо обирати товар того ж бренду, що і ваш інструмент. Купуючи деталі випадковим чином, ви можете як мінімум вдвічі переплатити (за рахунок швидкого зношення виробу) і як максимум призвести до непоправної поломки. В ідеалі це повинна бути повністю аналогічна запчастина. У випадках коли це неможливо через стару чи специфічну модель звертайте увагу на взаємозамінні вироби.

схема запчастин перфоратора

Запам’ятайте габарити та параметри деталі. Це особливо важливо, якщо вам все-таки прийдеться придбати виріб іншої моделі чи бренду.

Також рекомендуємо користуватися схемою, яка є в інструкції до кожного виробу. На ній перфоратор представлений в розібраному вигляді, тому ви легко зможете знайти, що зламалося. За допомогою неї можна здійснити покупку в Інтернеті, перевагами якої є вигідна ціна  та доставка в зручне для вас місце.  

Як вберегти перфоратор від поломки

Запчастини на перфоратор нерідко виходять з ладу через неправильний догляд. Пил та рідина можуть потрапляти всередину, викликаючи забруднення чи окислення. Перевантаження системи призводить до проблем з електричною частиною пристрою, більш швидкого зношування деталей.

В такому випадку рекомендуємо уважно читати інструкцію з використання та не нехтувати правилами експлуатації, зазначеними в ній. Особливо потрібно звернути увагу на пункт максимальної потужності та часу роботи в цьому режимі — завжди необхідно вчасно давати пристрою «відпочити».

Ні в якому разі не залишайте інструмент вночі на вулиці. Роса може призвести до корозії чи виходу з ладу окремих деталей механізму. Також не можна взимку зберігати пристрій в приміщеннях, де немає утеплення, холод також призводить до поломки системи.

Найбільш оптимальним рішенням буде використання спеціального кейсу для перфоратора та зберігання його в сухих місцях кімнатної температури.

0
репостів
0
репостів