Яка кавомолка найкраще підійде для дому?

Яка кавомолка найкраще підійде для дому?

Види кавомолок

Переваги наявності кавомолки

У багатьох людей кава асоціюється не тільки із задоволенням від вживання цього напою, але й з іншими ритуалами: перервою в роботі або хвилинкою відпочинку у важкий день. Ми п'ємо каву не тільки вдома, а й у кафе, де її різні види готують навчені баріста.

Однак для того, щоб мати можливість насолодитися чудовим смаком напою, можна купити кавомолку, яка дозволить приготувати її самостійно в домашніх умовах. Однією з переваг наявності кавомолки є можливість перемелювати кавові зерна безпосередньо перед заварюванням – завдяки цьому кава завжди буде свіжою, досить міцною та ароматною.

Типи кавомолок

Ручні кавомолки

ручні кавомолки

Найважливішим питанням є вибір між ручними та електричними кавомолками – кожна з них має свої переваги та недоліки, тому доводиться керуватися власними уподобаннями.

Перемелювати каву вручну трудомістко і, безумовно, займає більше часу, ніж за допомогою кавомолки. Так що це не дуже гарне рішення для людей, які дбають про свій час. З іншого боку, ручні кавомолки з ручкою, особливо старі, мають свій неповторний шарм. Таке приготування кави можна розглядати як ритуал, перш ніж випити маленьку міцну чашечку  кави.

У ручної кавомолки є інші переваги. По-перше, це пристрій, що повільно працює, завдяки якому зерна не нагріваються і не підгорають, зберігаючи при цьому як аромат, так і смак. Це також дозволяє уникнути характерної гіркоти, яка не всім подобається. Ручні кавомолки також тихі, компактні, зручніші, і їх можна брати з собою куди завгодно, оскільки для їх використання не потрібна електрика. Вони також безумовно дешевші, як з точки зору покупки, так і експлуатації.

Мінусом, у свою чергу, може бути те, що в ручній кавомолці неможливо встановити товщину помелу зерен, що дозволяє регулювати смак і міцність напою на свій смак, а також спосіб заварювання. 

Електрична кавомолка

електричні кавомолки

Електрична кавомолка, безумовно, працює швидше та ефективніше. Просто насипте відповідну порцію зерен у контейнер та натисніть кнопку. Ми також можемо вибрати потрібну товщину помелу зерен, а в деяких, більш сучасних пристроях, також визначити час помелу та відрегулювати кількість кави до запланованої кількості чашок.

На вибір пропонуються два типи електричних кавомолок: ротаційна та жорноваа. Чим вони відрізняються і яку вибрати?

Електрична ротаційна кавомолка перемелює каву за допомогою ножа, що перемелює зерна.

При нарізці утворюються високі температури, через які кава може втратити свої властивості, а також аромат та смак. Також неможливо задати товщину помелу - потрібно мелити каву поступово і перевіряти, чи підходить вам консистенція.

В електричній кавомолці використовуються жорна (керамічні або сталеві), які обертають та подрібнюють зерна. Завдяки цьому процесу кава зберігає свій аромат і смак, зерна не піддаються дії високої температури, не підгоряють і мають кращу якість. Жорнова кавомолка дозволяє регулювати ступінь помелу кави відповідно до ваших уподобань. При виборі такої кавомолки також варто звернути увагу на якість жорнов. Найміцніші – ті, що виготовлені із нержавіючої сталі.

Яка кавомолка краща для еспресо

При пошуку кавомолки для еспресо варто звернути увагу на кількість пилу, що утворюється, який негативно впливає на процес заварювання цього міцного напою. Чим менше пилу утворюється, тим краще. Кавомолки для еспресо зазвичай мають регульований ступінь помелу, що дозволяє заварювати його різними способами та з використанням різних аксесуарів.

Яку кавомолку вибрати?

Якщо ви все ще роздумуєте, яку кавомолку вибрати, також зверніть увагу на її роботу. Ви віддаєте перевагу простій ручній кавомолці або зручній електричній моделі? Це один із основних параметрів, на який слід звернути увагу. Ручна кавомолка вимагає трохи більшої самовіддачі у використанні, тому, якщо у вас немає часу для самостійного помелу кави, краще вибрати електричний пристрій.

Багато що залежить від того, скільки місця у вас є на кухні. Ручні кавомолки займають набагато менше місця, ніж електричні. Останні, однак, виглядають більш сучасно, тому можуть стати цікавим акцентом інтер'єру.

Якщо ви багато п'єте каву і віддаєте перевагу ефірним, ароматним напоям меленої кави, рано чи пізно ви почнете шукати кращу кавомолку. Так що подумайте про власні потреби та виберіть пристрій, який найкраще відповідає вашим очікуванням

Найкраща кавомолка – важливі параметри

Перед покупкою електричної кавомолки перевірте її параметри. Що шукати?

  • Потужність кавомолки — чим вища потужність кавомолки , тим швидше і більше зерен можна перемолоти за один раз.
  • Швидкість помелу – тут краще менша швидкість, тому що помел відбувається за низької температури, кава не нагрівається надмірно і зберігає свої смакові властивості.
  • Крупність помелу – чим більше варіантів, тим краще. Розмір зерна повинен відповідати способу заварювання кави.
  • Ємність для меленої кави – повинна бути достатньо великою, щоб можна було приготувати більше чашок кави; Також варто перевірити, чи буде він легко чиститись.

При виборі кавомолки також варто перевірити її ціну та її співвідношення з якістю та зручністю використання.

0
репостів
0
репостів