Принтер друкує чорний лист. Пошук причин та способи їх вирішення

Користувачам оргтехніки добре знайома ситуація, коли принтер друкує чорний лист. Оперативно усунути дефект допоможуть кваліфіковані майстри компанії «Київ ІТ Сервіс». Якісна заправка картриджів для лазерних принтерів — вдале рішення серйозних проблем.

01 75

Чому лазерний принтер друкує чорний лист?

Практично всі пристрої рано чи пізно виходять з ладу. У такі моменти хочеться швидко знайти причину поломки. Існує декілька факторів подібного дефекту:

  • пошкодження фотобарабана;
  • несумісна марка тонера;
  • деформація контактів картриджа;
  • відсутність валу PCR.

Окрім цього, деякі моделі принтерів друкують чорний лист лише тоді, коли використовується сканер. Це трапляється через пошкодження шлейфа сканувального пристрою. Спеціалісти компанії «Київ ІТ Сервіс» готові швидко знайти та замінити запчастину.

maxresdefault1

Прості варіанти рішень

Декотрі користувачі вважають, що зможуть самостійно відремонтувати принтер, коли він друкує чорні листи. І це добре. Однак є ті, хто звертається за допомогою до сервіс-інженерів «Київ ІТ Сервіс». Майстри з 20-літнім досвідом пропонують декілька шляхів вирішення проблеми.

Фотобарабан

Світлочутливий рецептор відіграє важливу роль у друкуванні. Але слід пам’ятати, що його поверхня дуже вразлива до сонячного світла. Якщо ненароком діелектричне покриття засвітилося, то фотовал втратить свої властивості і видасть чорне полотно. Оскільки відремонтувати модуль неможливо, його просто замінюють новим.

Тонер

На бездоганну якість друку впливає тонер, який використовується при заправці витратника. Зазвичай кожна марка порошку має різну температуру плавлення та хімічний склад. Якщо вона не відповідає моделі принтера, то друкуються чорні листи.

Вирішують проблему просто — довіряють заправку картриджів майстрам фірми «Київ ІТ Сервіс». Вони ретельно підбирають висококласний тонер для кожного пристрою окремо.

Контакти

При самостійній зарядці витратника, користувач може невдало його встановити у принтер. Це призводить до деформації або пошкодження контактів. В результаті вал заряду не отримує електричний струм, а картридж друкує «квадрат Малевича». Акуратно підігнувши контакти викруткою, усувають дефект друку.

Вал заряду

Гумовий ролик знаходиться всередині картриджа, тому інколи користувачі забувають його встановити після зарядки витратника. До того ж вони можуть не нанести на його стрижні мастило. Тому перш за все перевіряють наявність валу PCR у принтері та за потреби змазують контакти коротрону струмопровідним мастилом. Це має допомогти.

Незалежно від того, чому принтер починає друкувати чорні листи, майстри компанії «Київ ІТ Сервіс» готові оперативно усунути проблему.

0
репостів
0
репостів