Особливості струн для гітари

Струни до гітари

Струни є важливою складовою гітари, тому вони пропонуються в широкому асортименті. Цей аксесуар має ряд технічних характеристик, що залежать від матеріалу виготовлення і умов подальшої їх експлуатації. Сьогодні ви можете придбати струну до гітари поштучно для цього важливо знати їх особливості і правила вибору.

Особливості струн для гітари.

Якщо музиканту подобається глибоке і щільні звучання інструменту, він вибере комплект з товстими струнами, а новачкові оптимальним варіантом будуть більш тонкі нейлонові струни. Струни для класичної гітари можуть бути м'якими, середніми по жорсткості і жорсткими. У продажу можна знайти будь-який бажаний за цим параметром комплект. Час від часу набір аксесуара необхідно міняти – через інтенсивної гри він швидко зношується. Встановлювати новий необхідно у випадках, коли звучання стало глухим, тембр змінився, з'явилися дефекти обмотки.

Кругла обмотка є стандартним типом, який можна зустріти найчастіше. Нешліфована дріт обертається навколо синтетичних ниток по типу щільної спіралі. Звучання такої струни буде багатим і яскравим, тому багато музикантів найчастіше вибирають саме комплекти з круглою опліткою на басах.

Що стосується плоскої обмотки, то струни з нею мають гладку поверхню завдяки ретельній шліфовці матеріалу. До основних переваг цього варіанту можна віднести тривалий термін служби, відсутність немузичних призвуків при переміщенні пальців по грифу, гарний зовнішній вигляд. Що стосується звучання струн з плоскою опліткою, то воно кілька глухе, що слід враховувати при покупці.

Забарвлення струнного комплекту також може сказати багато про матеріал виготовлення і обмотці. Бувають струни традиційного кольору, але кілька років тому поширилися різнокольорові і чорні синтетичні струни.

Правила вибору струн для гітари.

Щоб здійснити правильний вибір, необхідно дотримуватися кількох рекомендацій.

  • Важливим критерієм є калібр. Параметри найтоншої струни можуть бути в діапазоні 0,008-0,013. Для новачків підійдуть 0,008-0,010. Для вже грають гітаристів 0,010-0,013.
  • Матеріал обплетення впливає на термін експлуатації виробу. Найбільш популярною вважається мідна обмотка. Якщо важливі не тільки якісні показники, але і стиль, можна вибрати срібне покриття, яке забезпечить дзвінкість, а також додасть гітарі естетичний вигляд. Фосфорна бронза і латунь вважається найкращим варіантом для обмотки, яка гарантує довговічність. Сьогодні вироби можна брати поштучно, якщо потрібна заміна лише частини комплекту.
  • Однією з важливих характеристик при виборі нейлонових виробів є натяг. Легке маркується "Low Tension«, середнє – Normal, високе – »High". Струни з легким натягом більш податливі, на них зручніше грати, особливо в случах, коли між ними і грифом велика відстань. Що стосується струн з високим натягом, з ними не так просто – за звучанням вони нагадують металеві. Середнє натяг вважається золотою серединою.

При зміні струн на класичній шестиструнної гітарі необхідно дотримуватися певних правил. Насамперед необхідно зняти старі, а для цього можна розрізати їх або послабити за допомогою кілків, а потім витягнути.

Встановлювати струни потрібно по черзі через нижній поріжок. На кінчику потрібно сформувати петлю, обмотавши кінцем навколо струни двічі. Петля з двох сторін затягується. Після цього необхідно потягнути струну до кілків і зав'язати там її другий кінець. Залишається тільки обертанням кілка налаштувати гітару, а потім насолоджуватися грою.

Залежно від застосовуваного матеріалу, форми і способу виготовлення, гітарні струни можуть давати різний звук і різні відчуття від гри, тому використання правильного типу струн дає гітаристу величезні переваги. Аналогічним чином, коли Струни для гітари підібрані неправильно, це може бути досить шкідливо як для музиканта, так і для його інструменту. Тому важливо відповідально поставитися до вибору струн і купувати їх в надійних магазинах.

0
репостів
0
репостів