Все, що треба для переїзду на роботу в Польщу

Останнім часом все більше українців прагне поїхати в Польщу у пошуках кращого життя і постійного заробітку. Офіційний переїзд з метою працевлаштування сьогодні розглядають не лише молоді люди, що закінчили ВНЗ, але і громадяни, що відбулися, які хочуть працювати на перспективу в країні, що розвивається. І ті й інші звертаються за кваліфікованою допомогою в агенцію з працевлаштування https://gremi-personal.com.ua/ua/, що співпрацює з великими й перевіреними польськими працедавцями.

Чому українці їдуть в Польщу?

Привабливість Польщі, як держави, в яку українцям можна поїхати на заробітки, продиктована передусім географічним положенням цієї країни. Але наявність загальних кордонів з Україною, добре налагоджені трудові й товарні зв'язки та можливість знайти роботу без знання польської мови – далеко не усі чинники, які впливають на ухвалення рішення.

Зарплата і прийнятні умови праці, які разом з можливістю швидкого отримання дозволу на тимчасове проживання в країні, притягають українців не менше.

На користь роботи на території сусідньої європейської держави говорить якість життя і те, що між країнами діє особлива домовленість відносно загального стажу. І навіть те, що основний попит польського ринку праці відносно іноземців – некваліфікована робоча сила, не відлякує наших співвітчизників.

60302d6d5022a23ca409bb57

Трудове законодавства і зарплата

Іноземці, які працюють на території Польщі легально, мають можливість отримати «Карту Побиту». Цей документ дозволяє не лише законно працювати на території країни, але і користуватися багатьма благами, доступними полякам, що мають статус громадянина. Трудові мігранти, що отримали польський ВНП, можуть:

  • проходити безкоштовне навчання в державних установах,
  • отримувати безкоштовну медичну допомогу на території країни,
  • купувати та реєструвати житло й автомобілі,
  • запрошувати в Польщу близьких родичів,

а також подорожувати без віз по європейських державах.

З метою підтримки молоді в Польщі діє програма, яка звільняє молодих фахівців у віці до 26 років від сплати деяких податків. Надання податкової пільги контролює наймач. Сума чистого доходу завдяки програмі сприяння зростає приблизно на 10-15 %.

Трудові мігранти, які прибувають до країни з метою працевлаштування на підприємства сільськогосподарської галузі або їдуть працювати підсобниками, можуть розраховувати на зарплату не менше 13 злотих на годину. Заробіток працівників, зайнятих на виробництвах з важкими умовами праці, варіюється від 13 до 22 злотих на годину. Доплати, надбавки й премії нараховуються згідно з трудовою угодою.

Місячний доход кваліфікованих фахівців залежить від роду зайнятості, вмінь і навичок, а також дефіциту виконавців на ринку праці. Часто зарплату працівників, чия спеціальність має попит, працедавець обумовлює на співбесіді.

В допомогу претендентові

Полегшити документальну підготовку до переїзду на територію Польщі з метою пошуку високооплачуваної роботи українцям допомагають агенції з працевлаштування. За запитом претендента менеджери:

  • підберуть вакансію з найкращими умовами;
  • допоможуть розв'язати організаційні питання, пов'язані з виїздом з України;
  • нададуть кваліфіковану юридичну допомогу.
0
репостів
0
репостів