Як створити фермерське господарство

Попри те, що Україна завжди вважалася аграрною країною, фермерський бізнес у нас розвивається не так давно. Так, багато хто має досвід роботи, вміє вирощувати овочі, розводити свійську птицю тощо. Однак якщо ви хочете зайнятися фермерством, цих навичок буде недостатньо. Приділіть увагу не тільки виробничій частині бізнесу. Не меншу роль грає адміністративний та комерційний складник. За браку управління ви не зможете забезпечити бізнес необхідними ресурсами. Без комерційного підходу неможливо продати товар.

бмвд для свиней

Як почати заробляти на фермерстві

Якщо ви хочете організувати свою ферму, насамперед необхідно визначити формат господарської діяльності. Це буде ферма чи домашнє господарство? Здебільшого поради і бізнес-ідей зводиться до того, щоби на невеликій площі виробляти якомога більше сільськогосподарського продукту з мінімальними витратами. У цьому є певний сенс.

Якщо господар може з чотирьох гектарів городу може вирощувати врожай, який не тільки дає змогу йому нагодувати свою сім’ю, а й забезпечує дохід, то такий проєкт із комерційної точки зору буде успішним. Однак якщо ви плануєте займатися фермерством як бізнесом, потрібно бути готовим до серйозної роботи.

Сьогодні в Україні тваринництво як бізнес перебуває на стадії становлення. Діють державні програми підтримки вітчизняних виробників сільськогосподарської продукції, банки пропонують спеціальні кредити, виробники техніки закликають фермерів до співпраці. Можна замовляти БМВД для свиней, відвідавши сайт продавця.

Найбільш перспективними для розведення вважаються такі види тварин:


  • курі та індички;
  • корова;
  • кролики.

Невелика ферма дає прибуток, якщо поголів’я невеликих тварин або птиці не менше 200, а великої рогатої худоби — не менше 50 голів. Для утримання такої кількості тварин потрібно створювати спеціальні умови, які неможливо організувати на присадибній ділянці. Тому, якщо ви обмірковуєте, як відкрити свою ферму, доведеться орендувати або викуповувати землі, будувати на них приміщення та автоматизувати деякі процеси.

Як організувати ферму

Вивчіть умови розведення конкретного виду тварин у регіоні та можливі шляхи збуту продукції, яку ви плануєте випускати. Вибір тварин залежить від того, які кормові культури вирощують в околицях, чи є інфраструктура для ведення бізнесу й чи може підприємець самостійно заповнити нестачу сировини, кормів або інших складників.

Проєкт ферми для ВРХ

Фахівці радять замовити два проєкти. Перший — проєкт ферми, складений проєктувальником, що спеціалізується на конструюванні сільськогосподарських будівель і споруд. Друге дослідження має дати відповіді на питання про те, яка сільгосппродукція потрібна в регіоні, чи є перспективи укладання договорів із великими постачальниками та роздрібними мережами, які обсяги продукції необхідно виробляти, щоби доходи покривали витрати на утримання ферми та давали можливість формувати прибуток.

Отриманих даних буде достатньо, щоби розрахувати необхідні ресурси та розв’язати питання з інвестуванням проєкту. Після того, як будуть досягнуті домовленості про співпрацю з інвесторами, можна зареєструвати власне господарство.

бмвд для свиней

Утримання ферми та її розвиток

Основні акценти в діяльності:

  • стежити за здоров’ям поголів’я;
  • забезпечувати худобі належний догляд та харчування;
  • вчасно збувати продукцію;
  • мінімізувати виробничі витрати;
  • підвищувати кваліфікацію співробітників.

В Україні фермерством почати займатися не складно, оскільки є території для господарювання, а держава обіцяє фінансову й консультативну підтримку. Якщо ви хочете стати фермером, то маєте все ретельно планувати та дотримуватися плану, коригуючи його в разі необхідності.

0
репостів
0
репостів