Чи можна встановлювати деревяні двері у ванну кімнату

Виробник міжкімнатних дверей “Термінус” випускає дверну продукцію понад 16 років. За цей час неодноразово змінювались тренди, технології та навіть смаки споживачів. Та дещо лишилося незмінним – певні рекомендації щодо встановлення та експлуатації міжкімнатних дверей у деяких конкретних умовах.

двері ремонт

Щоб виріб надовго зберігав привабливий зовнішній вигляд, варто дуже відповідально віднестися до його післяпродажного обслуговування, починаючи з доставки і закінчуючи систематичним доглядом. Так само, як і для будь-якого іншого товару, для міжкімнатних дверей розробляються інструкції з догляду. В них виробник, як правило, перелічує заходи, до яких слід вдаватися, щоб уберегти виріб від пошкодження. Та якщо наданої інформації виявилось недостатньо, радимо ознайомитися з загальноприйнятими застереженнями, що наведені нижче, та перш за все розберемося із самими дверима.

Відмінності міжкімнатних дверей за матеріалом виготовлення

За матеріалом виготовлення двері міжкімнатні бувають:

  • повністю дерев’яними;
  • виготовленими із похідних матеріалів деревини – ДВП, МДФ та ін.;
  • комбінованими – коли конструкція об’єднує більше двох зразків сировини.

Існують і інші, більш, так би мовити, екзотичні матеріали для виготовлення міжкімнатних дверей, як то метал, скло чи різні види пластику. Проте оскільки у приміщеннях житлового призначення з великим відривом переважають саме дерев’яні двері, сьогодні мова піде саме про них. 

Застереження щодо екскплуатації дерев’яних дверей

І вхідні, і міжкімнатні двері з дерева підкорюються одним і тим самим законам, хіба що їх поверхня може оброблятися дещо по-різному. Необроблене дерево є здебільшого вразливим до чинників зовнішнього середовища, як то вітру, дощу та сонячних променів. Проте і внутрішні двері також можуть потерпати від цих факторів, скажімо, коли двері встановлені навпроти вікна або біля джерела вологи чи тепла.

Ванна кімната – приміщення, в якому регулярно задіяні обидва ці чинники, тому і двері тут мають встановлюватись такі, щоб вода та особливо пара не вчиняла щодо них негативного впливу.

Які двері встановити у ванній кімнаті

Можливі наслідки впливу середовища у ванній кімнаті на дерев’яні двері:

  • деформація полотна в результаті підвищеної вологості –деревина може здуватися, збільшуватися в розмірах та навіть гнити; 
  • здуття та відшарування покриття – дерев’яні двері, що покриті спеціальною плівкою, за якістю нічим не поступаються іншим, але в разі використання плівки сумнівного походження можуть швидко втрачати зовнішній вигляд у вологому середовищі; 
  • поява грибка – вочевидь, у замкнутому просторі волога осідає на стінах та інших поверхнях у вигляді конденсату, те ж саме стосується і стулок міжкімнатних дверей.

Чи можна встановлювати дерев’яні двері у ванній?

Специфічний мікроклімат ванної кімнати – не привід порушувати інтер’єрну цілісність житла і встановлювати у ванну двері, що суттєво відрізнятимуться від інших за зовнішнім виглядом. 

Наразі виробники дверної продукції https://terminus.ua/catalog/doors/ пропонують готові рішення для ванної, що представлені наступними варіантами дерев’яних міжкімнатних дверей:

  • моделі з масиву вологостійкої деревини (тік, мербау, венге);
  • ламіновані двері з МДФ або ДВП;
  • шпоновані двері, оброблені спеціальним вологозахисним складом.

Крім поверхні дверного полотна на увагу заслуговує і фурнітура – бажано, щоб марка її виробництва була добре відомою на ринку та мала стійку довіру у споживачів. 

0
репостів
0
репостів