Усе для розвитку: психологи назвали 5 найкращих іграшок для дворічної дитини 

«Скільки іграшок дитині не купуй, вона все одно хоче грати з пакетом, гілочками, листям і маминим телефоном», — сміються батьки, і в цьому жарті є частка правди. Але все ж таки сучасні іграшки дитині потрібні. Особливо ті, що стимулюють її фізичний, інтелектуальний і психоемоційний розвиток.

На що варто звертати увагу під час вибору? Першою чергою — на безпечність матеріалів. Щоб бути впевненим, що частини зламаної іграшки не подряпають ніжну шкіру дитини, а фарба не залишиться на пальчиках, обирайте товари від перевірених постачальників. Шукайте продукцію для дітей на сайті kidsrepublic чи в інших великих інтернет-гіпермаркетах.

Найкращі іграшки для розвитку

Пірамідки та сортери

Вчені давно довели користь розвитку дрібної моторики для дітей: вона стимулює розвиток мовлення, зору та координації, концентрацію, увагу та уяву, найкращим чином впливає на нервову систему. Іграшки-головоломки для малят розвивають логіку та психоемоційний інтелект. Їх виробляють як з пластику, так і з дерева. Існують варіанти різної складності від пірамідок для немовлят до великих сортерів для дітей 3–5 років.

Untitled

Бізіборди

Можуть бути виконані у формі дошки чи куба, на яких розміщені різні предмети: годинник зі стрілками, ксилофон, імітація шнурків на кросівках, розетка тощо. Бізіборди дуже корисні та можуть допомогти зайняти малюка надовго. Але треба бути уважним, щоб після гри з цією головоломкою дитина не зацікавилась справжньою розеткою.

Пальчикові фарби

Гра з пальчиковими фарбами вимагає постійного нагляду за дитиною, але є дуже корисною для вивчення кольорів, форм, предметів і розвитку тієї ж дрібної моторики. Щоб вберегти предмети в кімнаті, можна малювати не на альбомних аркушах, а на ватмані.

painting 2929104 960 720

Музичні іграшки

Барабан, гітара, акордеон, музична шкатулка чи книжка з імітацією звуків тварин? Усі музичні іграшки стимулюють розвиток образного мислення, творчості та уяви. Прослуховування музики в ранньому віці та спроби створити її самостійно допомагають дитині навчитись висловлювати емоції та ділитися почуттями.

Книжки

Чи потрібно читати дитині книжки у наш вік високих технологій? Так, безперечно! Сприймаючи історію на слух, дитина розвиває уяву. Крім того, час, проведений з батьками за цим тихим і спокійним заняттям, зближує сім’ю та допомагає у формуванні міцного родинного зв’язку.

Рольові ігри

Для дитини віком від 1 року дуже важливою стає соціалізація. Малюк вчиться правильно поводитися в суспільстві, контактувати, намагається повторювати дії батьків. Гра в лікаря, кухаря, «доньки-матері» допомагає навчитися ефективної комунікації. 

Також незайвими будуть іграшки для фізичного контакту (наприклад, м'ячі), продукція для купання, ляльки, машинки, конструктори. Дворічна дитина вже має своє уявлення про те, що їй подобається, а що — ні, та може вказати на це батькам. Отже, до неї варто прислухатися.

0
репостів
0
репостів