Закваски ВІВО для дітей: різноманіття та переваги

Діти, особливо школярі, кожен день виконують різноманітні розумові та фізичні вправи. А це вимагає гарного імунітету та концентрації. Покращити їх допоможуть кефіри, йогурти та інші кисломолочні продукти за умови їх високої якості. Найліпше рішення – готувати такі продукти вдома самостійно. А зробити це можливо за допомогою заквасок. Домашня кисломолочна продукція допоможе зменшити втомлюваність, покращити запам’ятовування інформації, поліпшити концентрацію тощо. 

Описание: <a href=

 Навіщо потрібні йогурти в раціоні дитини?

Головна перевага йогуртів у тому, що в їх складі є лакто- та біфідобактерії. Потрапляючи до дитячого кишківника, вони збалансовують його мікрофлору. Кількість цих бактерій може відрізнятися залежно від способу життя та раціону. Задача батьків – допомогти дитині гарно розвиватися, бути здоровою, а якісні продукти допоможуть у цьому.

На стан мікрофлори впливають наступні фактори:

  • прийом антибіотиків та лікарських засобів;
  • стреси, нервові навантаження;
  • часті інфекційні хвороби;
  • фізичні навантаження;
  • вживання кислої та гострої їжі;
  • характер харчування в цілому.

Якщо кількість пробіотиків у шлунку дитини зменшується, то виникає загроза подразнення органів ШКТ. Також збільшується вміст соляної кислоти. Це може призводити до різних проблем, наприклад, діареї, закрепів та навіть гастритів. А ось щоденне вживання якісних молочних і кисломолочних продуктів – гарна можливість нормалізувати кислотність, стабілізувати баланс мікроорганізмів. 

У молочних стравах також є велика кількість кальцію, що стимулює ріст кісткової тканини, забезпечує зміцнення зубної емалі та є гарною профілактикою широкого спектра захворювань органів ШКТ. Достатня кількість біфідобактерій сприяє кращому перетравлюванню їжі, а завдяки  лактобактеріям кислотність шлунку залишається на нормальному рівні. 

Чому варто використовувати закваски?

Педіатри вважають, що найліпше – це натуральні йогурти. Вони зроблені в домашніх умовах на заквасках з якісного молока. У складі відсутні штучні добавки, стабілізатори, консерванти. Звісно, вони допомагають продовжити термін придатності, зберегти потрібну консистенцію та навіть покращити смак. Але їх наявність призводить до того, що корисні бактерії втрачають свої властивості.

Гарне рішення – закваски ВІВО для дітей. У їх складі є декілька корисних штамів кисломолочних бактерій. Завдяки цьому вдається перешкоджати розвитку патогенної флори в органах ШКТ. Але пам’ятайте, що зроблений самостійно йогурт чи кефір не варто зберігати довше трьох днів, щоб він не втратив свої властивості. Важлива перевага – відсутність штучних загусників, крохмалю та інших добавок. Білок майже повністю засвоюється, чого не можна сказати про незбиране молоко (показник засвоєння – не більше 35%).

Йогурт, виготовлений вдома, буде смачним і корисним. Додатково в його склад можна ввести фрукти та ягоди, щоб дитині було ще смачніше.

0
репостів
0
репостів