Сендвіч панелі з мінеральної вати?

Що з себе представляють сендвіч панелі з мінеральної вати? Чому цей матеріал такий популярний? Залежно від галузі використання виділяють як стінові, так і покрівельні панелі. Сендвіч панелі являють собою багатошарову будівельну конструкцію бескаркасного типу. За характеристиками виріб відносять до категорії легких огороджувальних конструкцій. Вони стали відмінною заміною багатьох будівельних матеріалів.

Основною відмінністю матеріалу є його стійкість до вогню. Мінеральна вата володіє гідрофобними волокнами, стійкими до дії вологи і біологічної активності мікробів і бактерій. Вона витримує вплив агресивного середовища і перепади температури.

Сендвіч панелі з мінеральною ватою

Переваги матеріалу

Фасадні сендвіч панелі використовуються для облицювання стін і дахів будівель. Матеріал складається з двох металевих листів і ізолюючого наповнювача між ними. Основну функцію виконує каркас. На ринку досить багато пропозицій, в яких в якості наповнювача використовують пінополістирол, мінеральну вату і поліуретан.

Даний матеріал користується популярністю завдяки ряду переваг:

  • Невеликі витрати;
  • Легкість монтажу;
  • Невелика вага конструкції;
  • Скорочений термін будівництва;
  • Зручність під час транспортування і укладання;
  • Екологічно чистий матеріал;
  • Підвищений термін експлуатації;
  • Збереження тепла;
  • Стійкість до впливу цвілі і грибка;
  • Широкий вибір кольорової гами;
  • Низька вартість матеріалу.

Однак, як і будь-який інший матеріал, він має деякі недоліки: будівлі не можуть витримати додаткове навантаження, панелі пожежонебезпечні, теплоізоляційні властивості будуть знижені, якщо монтаж здійснювався з помилками.

Сендвіч панелі з мінвати

Варто зазначити, що сендвіч панелі з мінеральної вати використовуються як для створення зовнішніх огороджувальних конструкцій, так і внутрішніх перегородок. Вони підходять для будівництва промислових і складських будівель, модульних і збірно-розбірних споруд, адміністративних будівель, магазинів, торгових павільйонів, морозильних камер, автомийок та інших.

Різновиди сендвіч панелей

За своєю специфікою використання утеплених панелей можна розділити на такі види:

  1. За допомогою стіновий конструкції споруджують зовнішні стіни, встановлюють міжкімнатні перегородки, займаються облицюванням зовнішніх і внутрішніх поверхонь, а також здійснюють підшивку стелі.
  2. Покрівельна модель необхідна в якості модульних компонентів для плоских або скатних дахів. Матеріал випускають з покриттям з оцинкованого сталевого сплаву, тому що навантаження на покрівлю більше, ніж на стіну.

Як правило, зовнішня сторона покрівельної конструкції оснащена рельєфом, який допомагає відвести атмосферні опади. Панелі виготовляють з профнастилу. Кожен тип матеріалу оснащується монтажними замками по кромці. Це дозволяє гранично точно і герметично з'єднати між собою елементи. Завдяки наявності доборов, можна облагородити і захистити конструкцію від атмосферних опадів, поліпшити її ізоляції на лінії стику.

Будівельники для підвищення властивостей матеріалу використовують планки для карниза і покрівлі, кутові елементи для змикання, панелі для кутів. Ширина панелей може коливатися від одного до двох метрів, а довжина - від півметра до дванадцяти метрів. Товщина буде залежати від необхідних теплотехнічних параметрів, якими повинна володіти панель. Найчастіше вона становить від 50 мм до 250 мм.

Утеплені сендвіч панелі

Монтаж сендвіч панелей

Установка панелей здійснюється швидко і легко. Якщо необхідно встановити будівлю з матеріалу 600 м2, то на всі роботи піде приблизно вісім годин для досвідчених фахівців з кількох людей. Весь процес монтажу складається з наступних кроків:

  • Доставка матеріалу на будмайданчик. На спецтехніці привозять сендвіч-панелі, елементи для кріплення, інші аксесуари.
  • Встановлення підконструкції з використанням ригелів, стовпів, риштувань.
  • Монтаж панелей на несучих деталях конструкції за допомогою елементів для їх закріплення.
  • Ущільнення стиків і установка додаткових елементів.

Варто відзначити, що можна монтувати будь-який вид панелей: з пінополістиролу, мінеральної вати або поліуретану. Дуже часто будівельники комбінують матеріал з іншими елементами для обробки.

Вартість сендвіч панелей

Ціни на сендвіч-панелі будуть залежати від товщини самого матеріалу і його наповнювача. Найбільш економічним рішенням є використання панелей з пінополістиролу. Однак, матеріал володіє не такими хорошими параметрами теплоізоляції як з мінеральної вати. Щоб заощадити, краще замовляти панелі у виробника або через його мережу дистриб'юторів. Перед придбанням слід розпитати продавця про властивості матеріалу, його габаритах, особливості монтажу.

0
репостів
0
репостів