Як розтягнути зимове взуття

Купуючи зимове взуття оптом чи вроздріб, необхідно бути готовим до різних неприємних ситуацій. Серед них найбільш часто зустрічається проблема тісноти виробів, через яку ходити в купленій парі чобіт або черевик стає неможливо. Виправити ситуацію допоможе акуратне розтягування взуття одним з доступних способів.

Замшеве взуття

Зимове взуття із замші завжди виглядає розкішно. Воно дуже тепле і м'яке, тому при правильному підборі розміру носити його максимально зручно людям будь-якого віку. Однак в разі покупки тісної пари чобіт або черевик про комфорт доведеться забути. Виправити ситуацію допоможуть дерев'яні колодки з регульованою довжиною, а також спеціальні спреї для розтягування. Якщо у Вас немає ні того ні іншого, то можна скористатися одним з таких способів:

  1. Гарячий пар. При нагріванні замша розширюється, тому для розтягування чобіт або черевик достатньо обробити їх гарячою парою. Зробити це можна за допомогою спеціального відпарювача або праски з функцією «парового удару».
  2. Зволоження та нагрівання. Щоб розтягнути замшеве взуття, потрібно злегка нагріти його (наприклад, над каструлею з киплячою водою) і протерти вологою ганчіркою. Потім слід надіти чоботи і походити по кімнаті декілька хвилин. Після цього залишиться лише витримати паузу в 8-10 годин і насолоджуватися отриманим результатом.
  3. Вологі газети. Для розтягування взуття необхідно змочити водою газети і зім'яти їх для отримання цілісної паперової маси. Потім нею слід щільно набити чобіт і залишити до повного випаровування вологи.

Шкіряне взуття

Зимове взуття українського виробників користується величезною популярністю. Воно не поступається за якістю зарубіжним аналогам, але коштує набагато дешевше. Найбільш затребуваними є шкіряні вироби, які відрізняються універсальністю і ідеально підходять для мінливої ​​зимової погоди. Для їх розтягування в домашніх умовах можна застосовувати такі методи:

  1. Заморожування. Черевики або чоботи зі шкіри обробляють кремом, наповнюють пакетами з водою і обертають харчовою плівкою. Потім їх поміщають в морозильну камеру холодильника, де залишають на 6-8 годин. Після закінчення цього часу взуття виймають і залишають на ніч при кімнатній температурі. Потім акуратно дістають пакети з водою і, при необхідності, просушують внутрішню частину шкіряних виробів.
  2. Нагрівання. Для цього способу розтягування потрібно надіти тісне зимове взуття на 2-3 пари шкарпеток і ходити в ньому по кімнаті протягом 20-25 хвилин. Потім необхідно 30 секунд нагрівати шкіряні вироби (не знімаючи їх з ніг) за допомогою фена. Далі слід активно рухати стопу всередині чобіт, намагаючись натискати на найбільш тісні ділянки. Знімати взуття можна тільки після його повного остигання.
  3. Огортання. Для цього методу знадобиться бавовняна тканина, яку слід заздалегідь змочити гарячою водою. Після цього матеріал акуратно обертають навколо чобіт або черевик і залишають на 25-30 хвилин. Після закінчення зазначеного часу пару натирають касторовою олією і щільно набивають згорнутими газетними листами. Через добу виймають папір і видаляють залишки масла.

Взуття з нубуку

Нубук - це примхливий матеріал, за яким потрібно правильно доглядати (дізнатися, як це правильно робити можна на сторінці сайту: Правила догляду за зимовим взуттям). При цьому він ідеально підходить для виготовлення зимового взуття, тому що добре тримає тепло і має підвищену еластичність. Через останню особливість розтягувати такі вироби досить просто. Однак, щоб досягти успіху в цій справі і не зіпсувати матеріал, потрібно скористатися одним з таких способів:

  1. Розношування. Взуття з нубука швидко приймає форму стопи людини. Тому для розтягування таких виробів необхідно максимально довго не знімати чоботи. Досить буде 1-2 днів, щоб взуття ідеально «сіло» на ноги. Для отримання більш швидкого ефекту можна розношувати куплений виріб у 2-3 парах шкарпеток.
  2. Застосування спеціальних засобів. Щоб швидко розтягнути зимові чоботи з нубуку, необхідно скористатися речовинами, призначеними спеціально для цього матеріалу. Наносити засіб потрібно тільки на зовнішню поверхню, попередньо випробувавши його на невеликій ділянці.
  3. Колодки. Ця проста конструкція є найбільш ефективною при роботі з нубуком. Вона вставляється всередину чобота або черевика і підлаштовується під потрібний розмір. Через добу колодки виймають і перевіряють отриманий результат. При необхідності повторюють операцію ще 1-2 рази.
0
репостів
0
репостів