Чому утворюються шрами та розтяжки, як їх позбутись

6be5f010 9398 4972 911f 547812ae22bf 768x511Шрами утворюються в результаті досить глибоких пошкоджень шкіри, коли організм, прагнучи якомога швидше відновити цілісність покривів, синтезує грубу сполучну тканину замість більш складного і тривалого процесу відтворення клітин шкіри.

До виникнення розтяжок призводить інший механізм: рубці формуються від надмірного розтягування шкіри або при розладах ендокринної системи, коли сполучна тканина, не витримуючи навантаження, розростається без травмування верхніх шарів.

Існують дві технології лазерного лікування рубців і розтяжок:

  • лазерне шліфування повним променем ербієвого лазера,
  • фракційне лікування.

Щоб ефективно прибрати шрам лікар може призначити курс процедур як по одній із зазначених методик, так і їх комбінацій.

Лазерна шліфовка частіше застосовується для корекції рубців, рівних щодо рівня шкіри або виступаючих над нею (гіпертрофічних). Суть методу полягає в тому, що лазерний промінь випаровує ділянку травмованої шкіри, як би вирівнюючи її поверхню. Старі клітини випаровуються, в тому числі і рубцева тканина, відбувається оновлення клітинного складу.

Таким чином, лазерне шліфування поступово знищує сполучну тканину і стимулює поруч лежачі клітини здорової шкіри до поділу. В результаті цього рубець стає більш м'яким і гнучким, значно зменшується в розмірах. Особливе значення цей ефект має при корекції шрамів, які розташовані над суглобами і сковують їх рухливість, так як це дозволяє повністю відновити функціональну складову.

Фракційний лазер дозволяє досягти очевидних результатів при корекції «втягнутих» шрамів будь-якого походження (розташованих нижче рівня шкіри), а також при лікуванні слідів постакне.

Це одна з небагатьох технологій здатних ефективно покращувати естетичний вигляд розтяжок: після лазерної терапії розтяжка візуально стискається, зменшується в розмірах, її колір вирівнюється в тон шкірі. Для досягнення найкращого ефекту лікар може доповнити фракційне омолодження комплексом процедур: лазерним шліфуванням для пом'якшення контурів рубцового освіти і мезотерапією.

Для досягнення найкращого ефекту рекомендується проведення лазерної терапії на відносно свіжих шрамах. При коагуляції судин, що живлять рубець, його колір змінюється з червоного або рожевого на природний відтінок навколишніх тканин.

Процедура лазерної корекції рубців і розтяжок проходить комфортно і безболісно для пацієнта. Після сеансу терапії рекомендується протягом 3 тижнів наносити на шкіру в обробленій зоні сонцезахисні засоби і берегти її від механічних і інших пошкоджень.

Спрогнозувати результат лазерного лікування, підібрати оптимальну комбінацію і тривалість процедур, налаштувати параметри впливу може тільки досвідчений і кваліфікований лікар. Грамотно проведене лікування допоможе зменшити вираженість рубців або розтяжок, вирівняти поверхню шкіри, повернути здоровий колір і максимально поліпшити зовнішній вигляд.

0
репостів
0
репостів