Як обирати контейнери для відходів? Радить Normak.com.ua

Ударостійкі контейнери для відходів с педалями — компанія «NORMAK»

Щиро дякуємо компанії «Нормак»
за корисні для читачів поради.

Ємності для збору відходів — допоміжне (нейтральне) обладнання, без якого не обходиться жодне кафе або закусочна. Навіть незважаючи на те, що починає набирати обертів концепція «zero waste», технологічні процеси ніхто не відміняв. Кількість відходів, які доводиться збирати ресторанам, далека від нуля.

І для співробітників закладу важливим завданням є не тільки аналіз втрат продуктів в процесі приготування, але і мікрологістика, збір відходів і їх зберігання.

Все це вимагає грамотного підходу і повинно виконуватися таким чином, щоб не завдавати дискомфорт ані персоналу, ані відвідувачам.

Як же обрати в ресторан або інший заклад громадського харчування якісні баки для відходів?

Що потрібно враховувати при виборі?

Наявність кришки

Головне, про що потрібно пам’ятати, купуючи контейнер, — це зовнішня естетика та перешкоджання неприємному запаху. Щоб запах не поширювався по кухні або по всьому закладу, ємність для відходів повинна щільно закриватися кришкою.


У Законі України «Про основні принципи та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів» прописано, що ємності для відходів повинні бути оснащені кришкою.


Кришка стримає неприємний запах і приховає відходи від сторонніх поглядів.

Механізм відкривання кришки

Кришка, яка відкривається натисканням педалі, — це не обов’язкова умова, а скоріше приємний бонус. Але завдяки цій маленькій деталі вдається уникнути контакту рук з кришкою контейнера або зі сміттям. До того ж на відкриття кришки за допомогою педалі йде менше часу, ніж на відкриття / закриття звичайної зйомної кришки.

Міцність

Для будь-якого обладнання, яке використовується в закладах з великою завантаженістю, важлива ударостійкість. Тому бак для відходів повинен бути виготовлений з якісного міцного матеріалу, стійкого до відколів, деформацій та тріщин.

Контейнери із поліпропілену с кришкою — компанія «НОРМАК»
Контейнери із поліпропілену — ударостійкі

Посилене дно бака для харчових відходів

Посилене дно гарантує, що ємність можна сміливо переміщати по підлозі. Баки з посиленим дном витримують найсуворіші умови HoReCa.

Матеріал контейнера

Найпоширеніші матеріали для виготовлення контейнерів — це пластик і метал. Обидва варіанти дозволені для використання в закладах громадського харчування завдяки своїй міцності та гігієнічності.

І пластикові, і металеві ємності для відходів легко миються і виглядають презентабельно. Але у контейнерів з поліпропілену є кілька переваг:

  • вони мають меншу вагу;
  • на них менш помітні подряпини та пошкодження;
  • вони легко штабелюються.

Ручки

Коли потрібно переміщати контейнер, повний відходів, важливо, щоб ручки були максимально зручними. Ідеальний варіант — суцільнолиті ручки.

Колеса

Транспортувати важкі контейнери набагато простіше, коли вони оснащені колесами. Ви можете обрати готову ємність з колесами або придбати підставку на колесах окремо: normak.com.ua/kontejnery-dlya-othodov-one-chef.

Додаткові переваги контейнерів для відходів

До додаткових переваг ємностей для відходів можна віднести фіксатори для сміттєвих пакетів. До речі, обирати сміттєві пакети теж потрібно якісні. Тоді вони не будуть рватися в самий непідходящий момент.

Розміри баків і доцільність

Простір на кухні або в підсобному приміщенні іноді буває «на вагу золота». Тому ставити контейнер на 120 літрів там, де можна обійтися 30-літровим, не має сенсу.


Обираючи контейнер, оцінюйте кількість відвідувачів закладу та швидкість заповнення ємності. Крім того, подумайте, наскільки зручно буде транспортувати і спустошувати повний бак.


Контейнери циліндричної форми із поліетилену — компанія «НОРМАК»
Контейнери циліндричної форми легко штабелюються

Купуючи кілька ємностей, поміркуйте також про те, як будете їх зберігати. Наприклад, поліпропіленові контейнери циліндричної форми легко штабелюються і не займають багато місця.

Простий догляд

Контейнери для відходів потрібно регулярно мити і дезінфікувати. Тому ємності з поліпропілену ідеально підходять для використання в сегменті HoReCa. Вони не іржавіють. Їх можна мити гарячою водою. Вони мають гладку поверхню, стійку до забруднень і не поглинають запахи. До того ж їх можна мити за допомогою дезінфікуючих розчинів і різних миючих засобів.

Найпопулярніші види баків для відходів

Виходячи з зазначених обставин, оптимальні контейнери для відходів — це ті, що:

  • виготовлені з високоякісного поліпропілену;
  • оснащені кришкою (зйомною або такою, що відкривається за допомогою педалі);
  • мають посилене дно та/або підставку на колесах;
  • представлені у різних розмірах.

Якщо вам знадобиться консультація з приводу вибору якісного баку, звертайтеся до Normak.com.ua. Ми знаємо про професійне обладнання для HoReCa все і навіть більше.

Контакти компанії «Normak»

Телефон: 066 055-18-99, 044 383-59-50, 068 564-58-52
Адреса: вул. Робоча 89, м. Дніпро, 49008, Україна
E-mail: info@normak.com.ua
Facebook: facebook.com/normakcomua
Instagram: instagram.com/normak_ua

Стаття підготовлена до публікації
в Бюро Iдей Slav.ua
Ideas Bureau Slav.ua — комплексне просування вашого бізнесу в Iнтернеті. Надійно. Професійно.
0
репостів
0
репостів