Що краще – горизонтальна або вертикальна пральна машина?

вертикальная чи горизонтальна пральна машина

Зараз вже нікого не вразиш пральною машиною. Практично кожна родина активно використовує її у повсякденному житті. На сучасному ринку представлена така велика кількість цього різновиду побутової техніки, що дуже важко обрати найкращу. Сучасні пральні машини розрізняються за типом завантаження. Таким чином, можна виділити два різновиди – горизонтальну та вертикальну пральну машину. Від завантаження білизни залежить як буде робитись ремонт пральної машини. Для початку розберемось, в чому їх основні відмінності.

Чим відрізняється вертикальна пральна машина від горизонтальної?

Горизонтальна пральна машина, в першу чергу, має прекрасний дизайн. В неї є скляне вікно, завдяки якому можна спостерігати за процесом прання. Якщо говорити про зручність, то горизонтальна модель має певні переваги. Її можна встановлювати на кухні, у ванній кімнаті, монтувати у меблі або розміщувати під полицею. Варіантів безліч, тому навіть з наявністю мінімального, але достатнього для відкривання дверей вільного місця таку техніку можна с легкістю розмістити у квартирі. Горизонтальна пральна машина має велику місткість. Сучасні агрегати можуть бути до 10 кг.

В вертикальних пральних машинах завантаження білизни відбувається через верхню частину. Враховуючи свою компактність, такі агрегати можна з легкістю встановити навіть у найменших за розмірами ванних кімнатах. Вертикальні моделі вважаються більш надійними. Барабани в них кріпляться з двох боків. тому вони виділяють меншу вібрацію при роботі. Цей факт забезпечує більш довгий строк експлуатації та меншу ймовірність поломок.

На відміну від горизонтальної, вертикальна пральна машина має можливість додаткового додавання білизни упродовж роботи без її зупинки. Якщо в першому прикладі треба вимикати обладнання, зливати воду та відкривати барабан, то у другому вам просто потрібно буде відкрити кришку та закинути білизну.

вертикальная пральная машина

Горизонтальна пральна машина має кнопки управління на панелі. У вертикальній вони можуть знаходитись або у тому ж самому місці або, найчастіше, зверху. Звичайно, такий варіант є більш надійним, адже маленькі діти не зможуть дотягнутися до кнопок регулювання та запустити процес. Але сучасні горизонтальні машини в цьому питанні теж не відстають. Більшість виробників встановлюють спеціальні блокувальні системи, які так і називаються – «захист від дітей».

Вертикальна та горизонтальна модель мають практично однакові характеристики. За кількістю використання води та електроенергії вони не поступаються один одному. Єдине, в чому відмінність – режими. Сучасні горизонтальні агрегати мають більш різноманітні режими, які дозволяють прати речі за різною температурою, ступенем делікатності та з використанням додаткових механізмів.

Переваги та недоліки вертикальної машини

Попри те, що вертикальне обладнання для прання зараз не має такої великої популярності, у нього є безліч переваг:

·можливість довантажувати додаткову білизну;

·зручність в користуванні;

·більш тиха робота;

·надійність конструкції.

Недоліки вертикальних машин:

·вартість значно вище, ніж у горизонтальних моделей;

·невелике різноманіття;

·неможливість вбудовувати обладнання в гарнітуру або використовувати верхню частину в якості полиці.

У сучасному світі люди частіше віддають перевагу більш новій техніці, яка обладнана найпередовішими функціями. Старі моделі мають невеликий попит, але за внутрішніми характеристиками вони подібні. Єдине, що їх відрізняє – зовнішній вигляд. Саме це для більшості людей є основним критерієм вибору.

Переваги та недоліки горизонтальних пральних машин

За популярністю горизонтальні пральні машини користуються значно більшим попитом. І цьому є ряд причин:

·велика кількість моделей та виробників, які пропонують різноманітний ціновий сегмент;

·можливість вбудовувати обладнання;

·різноманітність наповнення та розмірів пральних машин;

·велика місткість;

·можливість використання в якості додаткової поверхні (для білизни, пральних та косметичних засобів).

Недоліки:

·для того, щоб загрузити або розгрузити білизну, треба нахилятися, а це не завжди зручно;

·горизонтальна пральна машина потребує додаткового місця для того щоб відкривати люк;

·неможливість додавання білизни під час роботи;

·значно велика ймовірність поломок;

·дорогий ремонт.

Якщо казати про ремонт, то з горизонтальними машинами значно легше. Адже, сьогодні є велика кількість різних майстрів. Знайти людей, які розбираються та спеціалізуються на вертикальних пральних машинах складніше. Крім того, вартість ремонту вища, а знайти необхідні додаткові частини буде складніше.

Як вибрати пральну машину?

У магазинах знайти і вертикальні, і горизонтальні пральні машини зовсім не важко, адже сучасний ринок наповнений різними моделями. Та перед покупкою вам треба з’ясувати декілька деталей:

·місце, в якому буде розміщена пральна машина;

·місткість;

·цінова категорія.

Обрати, який варіант найкращий – насправді дуже важко. Адже обидва варіанти мають як переваги, так і недоліки, які треба враховувати. Якщо говорити про горизонтальну пральну машину, то вона стане прекрасним варіантом для розміщення як на кухні, так і у ванній кімнаті. Вона має прекрасний зовнішній вигляд, який з легкістю впишеться в навколишнє середовище. Якщо ви обмежені у вільному просторі, тоді для вас більше підійде вертикальна пральна машина, адже вона не потребує додаткового місця.

Якщо казати про безпеку, то тут вертикальні моделі виграють. Звичайно, тільки з теоретичної точки зору, але ігнорувати той факт, що з такої машини вода не може вилитися, не можна. Це не стосується пробоїн або тріщин. Крім того, якщо виникне якась проблема, то з вертикальної пральної машини можна з легкістю дістати речі. Горизонтальну взагалі не рекомендується відчиняти до приходу майстра.

Цінова політика значно гнучкіша у горизонтальних моделях. Це пояснюється широким різноманіттям різних моделей та виробників. Практично 85 % ринку займають саме такі моделі, тому і не дивно, що попит на них значно більший.

Незважаючи на те, який з двох варіантів ви оберете, на якість прання це ніяк не вплине. І вертикальна, і горизонтальна модель добре впорається зі своїми функціями. Тому, вибір тільки за покупцем.

Матеріал надано майстром сервісного центра "Вінниця Ремонт".

0
репостів
0
репостів