Метал у сучасному інтер’єрі: ліжка з нього та їхні переваги

Яким має бути спальне місце? Зручним і надійним — відповідь того, хто просто хоче добре відпочити. Гарним — додасть турботлива господиня, оскільки знає засоби створення хорошого настрою, а значить, і міцного сну. В інтер’єрі спальної кімнати основне місце відводиться ліжку, а тому його дизайн визначає атмосферу, що панує в цьому місці. Якщо ж у спальні облаштований і робочий куточок, то усі зовнішні характеристики меблів стають ще більш вагомими. Як не дивно, але гармонійне поєднання естетичності, надійності, комфортності можна знайти в ліжках з металевих сплавів.

Хоча саме поняття «метал» спочатку викликає в уяві важкі та доволі грубі предмети, з нього здавна роблять елегантні речі. Саме ковані деталі надають ліжку неповторності.

Вдається навіть позбавитися від неприємного відчуття холодного дотику, його нівелює красиве покриття — порошкова/полімерна фарба. Не варто боятися й корозії, бо її попереджає спеціальна обробка. Враховуючи, що метал не викликає алергії, не має запаху, не горить, його можна вважати ідеальним вибором для виготовлення ліжка, яке підходить для дітей та дорослих, бо металева конструкція міцна, а також безпечна.

Коли ж закрадаються сумніви і хочеться класики, варто звернути увагу на комбіновані вироби, у яких чимало дерева, проте ковані узголів’я та узніжжя не залишають байдужим. Також вони забезпечують гарну вентиляцію, не забирають світло. Кімната, де стоїть металеве ліжко, не здається похмурою та маленькою, адже створюється враження, що ковані деталі висять у повітрі, тому погляд зосереджується на візерунку і текстилі. Якщо романтика недоречна, то можна вибрати моделі з простими суворими формами у стилі лофт або хай-тек.

Врахування нюансів конструкції

Фабричні меблі мають стандартні розміри, тому починати пошуки ліжка варто з ретельних замірів:

  1. Врахувати фізичні дані того, хто буде спати, та його уподобання.
  2. Визначити розміри виділеного під ліжко місця, якщо воно обмежене.

Усі інші нюанси можна визначати, переглядаючи каталог, у якому пропонуються ліжка різної конструкції:

  • усі деталі з металу;
  • металевий каркас з дерев’яними ніжками або навпаки;
  • масив дерева та коване узголів’я.

Важлива деталь кожного ліжка — основа під матрац, що складається з ламелей: посилених металевих і дерев’яних з ортопедичним ефектом. Однакові за розміром деталі встановлюються на визначеній відстані одна від одної в окремі гнізда на рамі. Це просто зробити самостійно, якщо випадково окрема ламель зіпсувалась.

Основа ліжка частково перебирає на себе вагу тіла. Тому з метою запобігання руйнації у двоспальних моделях з металевими ламелями з’являється додаткова ніжка-опора. Для усунення деформування матрацу передбачена ДВП-підкладка.

Для деяких моделей виробники пропонують додаткові опції, зокрема, за бажанням можна встановити чи прибрати узніжжя. Дуже зручною пропозицією стали висувні шухляди для білизни, це знімає навантаження з обстановки кімнати. Тепер немає потреби додатково купувати комод чи шафку, які займуть місце у якомусь куточку.

Властивості декоративної обробки

Важлива деталь оформлення металевого ліжка — його колір. Виробник пропонує темний чи світлий, допускає патинування у відтінках золота, срібла чи міді. Фарба — єдине, що викликає сумніви, адже це хімічна речовина, яка за умови низької якості може звести нанівець усі переваги металевого виробу. Тому цьому питанню приділяється велика увага: полімерні порошкові фарби мають безпечні складники, які не виділяють токсичних випарів та запахів. Нанесений на метал матеріал міцно закріплюється на ньому, тому не лущиться.

Важливо, що за пофарбованою поверхнею легко доглядати, їй не нашкодять ані волога серветка, ані миюча речовина. Колір корпусу не змінюється з часом, а метал під фарбою не піддається корозії.

Ще про переваги

Металеве ліжко приваблює виглядом, ціною, нескладним монтажем. Матеріал споконвіку вважався міцним, тому й меблі з нього витримують велике навантаження, хоча самі не занадто важкі. Металевий виріб, захищений від іржі, буде служити довго, не втрачаючи зовнішньої привабливості.

0
репостів
0
репостів