Які існують виробники кальянів і які їх особливості

kalyan vesnoj glavnayaНе можна сказати, що єгипетські кальяни всі хороші, а сирійські - їх жалюгідна копія. У будь-якій країні є виробники добросовісні і не дуже. Але на Сході рівень якості в цілому вище, адже там вище конкуренція. Далі йдуть європейські, і вже потім - китайські. Про це нам розповіли експерти Магазину Фелікс, які торгують кальянами з 2014 року і вже достатньо детально вивчили ринок.

Топ виробників кальянів

Найвідоміша східна марка - Халіл Мамун (Khalil Mamoon або, скорочено, КМ). У цих кальянів немає знімних елементів, шахта не розкручується, і зроблена вона з якісного металу. Взагалі, чим міцніше метал, скло та інші матеріали - тим вище міцність кальяну.

Це добре видно, якщо порівняти східні кальяни з дешевими китайськими. У Китаї набагато рідше використовують для виготовлення шахт нержавіючу сталь. Найчастіше це латунь або сплави. У кращому випадку - дорогі, в гіршому - дешеві. Від диму і води вони окислюються, зеленіють, на них облазить фарба. У нормальних кальянів з тонкого металу роблять тільки декоративні елементи, внутрішню частину - з нержавіючої сталі.

Сирія, Туреччина і Йорданія - ті зі східних країн, де ще масово роблять кальяни, крім Єгипту. Зазвичай кальяни у них розбірні, але метал використовується міцний, місця з'єднань добре обробляють. Найчастіші похибки - це дрібні дефекти. До них відносяться сліди спайки, не дуже акуратний розпис, тобто в основному те, що не заважає курити кальян, але впливає на зовнішній вигляд.

milano glavnaya

Європейські виробники кальянів

На другому місці в рейтингу виробників кальянів - європейські фірми. Зокрема, це AMY і MIG.. Вони підходять до справи з чисто німецькою точністю: використовують термостійкий посуд, перевіряють якість виготовлення і збірки точної апаратурою, в їх кальянах немає нерівних різьблень або зазорів, які пропускають повітря.

Те, в чому вони поступаються конкурентам - ціна, кальяни AMY стоять в півтора-два рази дорожче, ніж Khalil Mamoon.

З марок простіше можна назвати SBD - вони коштують дешевше, але все потрібне у них є, навіть клік-система.  Їх доволі часто купують у Felix Shop.

Зовні німецькі кальяни виглядають простіше, Khalil Mamoon - більш яскраві, через що вони багатьом здаються кричущими або незграбними. Європейські кальяни можна рекомендувати тим, хто вважає за краще помірність в інтер'єрі.

Китайські виробники кальянів

Найвідоміші китайські марки - це Mya, Mitsuba, ELG, Faraon. Строго кажучи, вони розроблені не в Китаї, а в інших країнах: Mya - в Еміратах, ELG - в Йорданії, Faraon - в Росії. А ось випускаються вони в Китаї, під контролем батьківських компаній. За рахунок цього якість матеріалів і збірки у них краще, ніж в середньому по Китаю. З нержавіючими Khalil Mamoon їм не зрівнятися, але такої мети у них і немає.

Mitsuba, ELG і Faraon - це зовсім інший ціновий сегмент. Зазвичай їх купують для домашнього куріння не на кожен день, з розрахунком на заміну через 3-4 роки. Згодом всередині шахти з'являється наліт, а в систему починає потрапляти повітря. Китайські вироби в принципі не розраховані на службу по 10-12 років, про це потрібно знати. Але якщо хочеться кальян недорогий і гарний, ці марки підійдуть: змазаних і потеклих візерунків на них немає, в недбалості китайських робітників не дорікнути.

0
репостів
0
репостів