Як вибрати м'які меблі та доглядати за ними?

М'які меблі дуже популярні вже протягом багатьох десятиліть. Вироби хорошої якості – це не тільки ексклюзивна прикраса будинку чи квартири, але і функціональний об’єкт. Ви зможете вибрати ідеальний варіант для свого приміщення, якщо завітаєте у магазини м'яких меблів у Львові. А поки ми порадимо, на які елементи потрібно звернути увагу при виборі.

Види м’яких меблів

Вибираючи меблі для свого будинку, вирішіть, для яких саме приміщень ви їх шукаєте. Наприклад, зручне крісло буде корисним для залу чи дитячої кімнати. Також диван, встановлений із кріслом або куточком біля голови (особливо у великих приміщеннях), буде ідеально підходити для віталень. У менших квартирах краще встановити невеликий диван, крісло чи пуф.

М'які меблі часто використовують і в спальні. Наприклад, м'яке узголів'я ліжка має дуже гарний вигляд (особливо в стилі гламур). Можна облаштувати практичні шафки та полички для дрібних предметів, таких як шкарпетки чи пряжі для в’язання. Торговий центр Марк має багато магазинів, де вам запропонують багато якісних моделей і допоможуть підібрати оптимальний варіант саме для вашого дому.

М'які меблеві матеріали

Матеріал оббивки м'яких меблів – ще одне важливе питання, яке особливо враховується при покупках. Те, з чого буде виготовлений предмет меблів, головним чином гарантує естетичний ефект. Щодо кольору, найкраще його поєднати з дизайном інтер’єру. З іншого боку, матеріали оббивки можуть суттєво відрізнятися не тільки за зовнішнім виглядом, але і за міцністю та комфортом.

Переважно вони поділяються на:

  • Тканинну оббивку – справляє враження тепла й затишку. Це дає вам можливість вибирати незліченну кількість візерунків і кольорів. Тканина м'яка на дотик і гарантує великий комфорт. Однак доглядати за нею може бути важко. З деяких матеріалів складніше видалити плями, а у випадку нерівних фактур бруд може накопичуватися в кутках. Це не буде корисним, особливо для тих, хто має алергію.

  • Оббивку зі шкіри чи екошкіри. Якщо матеріал – високої якості, він надзвичайно міцний і забезпечує незмінний зовнішній вигляд протягом багатьох років. Однак він менш приємний і прохолодний на дотик. Він жорсткіший і не дуже пристосовується до форми тіла, зате доглядати за шкірою значно простіше.

Прибирання і догляд за м'якими меблями

Як ми вже згадали, шкіряні моделі найлегше чистити. Все завдяки тому, що бруд не проникає в них глибоко, так що всі крихти й пил можна легко видалити пилососом і м’якою ганчіркою. Можна доглядати за ними спеціальними препаратами чи злегка зволоженою тканиною.

Оббивка з тканини потребує більшої уваги, особливо в поглибленнях швів, де бруд може легко просочитися. Позбутися їх легко, якщо використати пилосос зі спеціальною вузькою щіткою. Почистити таку оббивку легше саме завдяки спеціальним препаратам.

Також варто придбати м’які меблі, покриті тканиною, яка не пропускає вологу і більший бруд. Зверніть увагу на те, що на дивани чи крісла – це меблі, які часто використовуються, тому оббивка повинна бути виготовлена з найякісніших, міцних і стійких до стирання тканин. Краще купувати ті моделі, що стійкі до поглинання вологи та рідини. Бажаємо успіхів у виборі та догляді.

0
репостів
0
репостів