Як обирати пальники TIG

У цій статті ми хочемо вам розповісти про пальники для аргонодугового зварювання (тип TIG). Якщо у вас вже є зварювальний апарат для аргонодугового зварювання і ви хочете вибрати до нього TIG пальник https://jasic.ua/category/komplektujushhie-k-svarochnomu-oborudovaniju/gorelki-tig-i-komplektuyushchiye, вам потрібно звернути увагу на деякі параметри.

Пальники діляться на два основних типи, з повітряним і водяним охолодженням.

Повітряне охолодження - це коли кабель (по якому йде зварювальний струм) всередині пальника охолоджується виключно за рахунок повітря. Тобто ніяких спеціальних пристроїв підключати до пальника не потрібно. Він охолоджується сам по собі.

Водяне охолодження відбувається за рахунок води, яка циркулює в пальнику. Для цього процесу необхідний блок водяного охолодження. 

Який же пальник вибрати?

Виробники зварювального устаткування і пальників дають наступні рекомендації:

  • Якщо ви будете працювати на малих токах - вам підійде пальник з повітряним охолодженням. Якщо на великих токах - вам потрібен пальник з водяним охолодженням.
  • Якщо ви хочете зварювати товсті метали - вам потрібний пальник в водяним охолодженням, тонкі метали - підійде з повітряним охолодженням.

Все гранично просто, водяне охолодження потрібно для того, щоб пальник не перегрівався і не згорів. Яким би не був якісним зварювальний кабель, який проходить в пальнику, він все одно гріється і повітря з навколишнього середовища не зможе його охолодити, тільки холодна вода циркулюча вздовж зварювального кабелю здатна не допустити його перегрів.

Важливо! Якщо у вас пальник з водяним охолодженням і ви хочете працювати не на повну потужність, а дати близько 20 - 40 Ампер - все одно потрібно підключати блок водяного охолодження! 

Кілька слів про латинські букви в назві пальників.

  • TS - це міжнародне позначення пальників для аргонодугового зварювання TIG.
  • Буква F - перша буква англійського слова Flexible (пер. На укр мові - Гнучкий). Пальник має букву F може гнутися в різних напрямках. Дуже зручно при зварюванні у важкодоступних і незручних місцях.
  • Буква V - перша буква англійського слова Valve (пер. На укр мову - Клапан, Вентиль). Пальники з буквою V підходять для апаратів ручного дугового зварювання з функцією TIG зварювання. З'єднання відбувається за допомогою перехідника.
0
репостів
0
репостів