Насіння соняшника та особливості його посіву

hranenie podsolnechikovСоняшник по праву займає основне місце в Україні як олійна культура, адже його насіння, в залежності від сорту, може містити до 60 відсотків олії. Для порівняння, ця культура дає можливість отримати найбільше олії з одиниці площі, ніж інші. Не дивно, що виробництво соняшникової олії займає понад 90 відсотків від усього виготовлення олії в Україні. Купити насіння соняшника дуже просто через онлайн-магазин, адже на ринку сьогодні є величезний вибір починаючи з фірми виробника, групи стиглості і закінчуючи чутливістю до певних хвороб. Оскільки цього року агрономи починають ранній посів, то придбати і підібрати насіння треба вже зараз.

Pos v sonyashnykuЯкі є вимоги до посіву соняшника?

  1. Температурний режим. Для того, щоб насіння почало проростати необхідно мінімум 4-6 градусів за Цельсієм і поступове її підвищення буде сприяти його швидкому проростанню. Для порівняння, якщо сіяти насіння при 8 градусах насіння проросте аж за 15 днів, а при 20 - за 7-8. Якщо раптом будуть приморозки - не страшно, тільки пророщене насіння може витримувати до -10 градусів за Цельсієм.
  2. Вологість. Оскільки останні роки спостерігається посуха, це не може не впливати на соняшник, тому агрономи активно використовують технологію зрошування. Накопичення вологи впливає як на кількість закладених квіток кошику, так і на вагу окремого насіння.
  3. Світло - це те, що дає соняшнику сили та хороший врожай. Вони дуже люблять сонце, а від нього мають гарне листя, чудовий ріст рослини і відповідно високий врожай. Проте, як і всі рослини, можуть страждати від надто посушливих погодних умов.
  4.  Грунти з кислотністю 6,0-6,8 будуть оптимальними для гарного росту рослини. Чорнозем, зокрема ідеально підходить для вирощування, а от солоні, кислі грунти не підходять для посіву цієї культури.
  5. Оптимальні культури, які були вирощені до посіву соняшника вважаються зернові, зернобобові та ярі злаки. Деякі культури мають схильності до тих самих хвороб, як і соняшник, тому не варто після них його сіяти. В онлайн-магазині lnzweb.com, ви зможете знайти саме таке насіння, яке буде більш стійким до такої хвороби як Вовчок, яка є небезпечним паразитом для соняшника.

unnamed 3Обираємо насіння та зберігаємо його правильно

Сьогодні придбати насіння соняшника можна як розсипом, так і вже упакованим. В будь-якому випадку воно не повинно містити сизий чи білий наліт, ознак підгнивання, грибку, а також надто блискучого лушпиння. Запах має бути специфічним, однак не затхлим чи віддавати сирістю. Такі ознаки можуть говорити про те, що насіння зберігалося в неналежних умовах. Насіння соняшника любить сухе, темне та захищене від надмірної вологи приміщення. 

Купуючи розсипом, ви не можете бути впевненим на 100% у його якості, а от упаковка розкаже більше інформації - де і як виготовили насіння, країна походження, сорт, вміст олії, групу стиглості і так далі. На сайті lnzweb.com ви не тільки зможете підібрати необхідне насіння, а й бути впевненим у якості придбаної продукції, а онлайн консультанти допоможуть підібрати кращий варіант насіння для посіву.

0
репостів
0
репостів