Чи варто будувати будинок за канадською технологією в Україні?

Вам би хотілося побудувати з нуля свій будинок або дачу? Для цього в першу чергу визначити, з якого матеріалу буде споруда, і порівняти різні пропозиції на сьогоднішньому ринку. Можна придивитися до такого варіанту, як купити СІП панелі в Хмельницькому та збудувати будинок за канадською технологією.

Це новий вид будівель, проте, він стрімко набирає популярність. Така модель будинку також має право конкурувати з усіма популярними матеріалами.

Які плюси сендвіч панелей?

Що спочатку бентежить людей, так це надійність. Звичайно, в такому будинку Ви не зможете перенести ядерну війну або зупинити танк, але він точно добре впорається з будь-якими погодними умовами.

Якщо є сумніви, можете подивитися на фото таких будівель. Наприклад, в Японії, яка терпить щорічні повені та інші погодні випробування або в Канаді, де клімат не дуже привабливий, будинки з СІП панелей виконують свої завдання на ура. Якщо він витримує такі серйозні випробування, то і з кліматом України точно впорається.

Також, часто підійматися питання: середній шар СІП панелі небезпечний для здоров'я чи ні? Така плутанина відбувається через схожість в назві. Ви повинні точно розділяти між собою пінопласт, який і справді шкідливий для організму, і пінополістирол, з якого складається ця панель. Матеріал схожий більше на пластмасу. Він явно більше надійний і стійкіше, ніж пінопласт.

Виходячи з другого пункту, можна припустити, що СІП панелі жахливо пропускають повітря і створюють просто камеру всередині будинку. Це звичайно не так. Матеріал хоч і не є еталоном в повітропровідності, але не представляє ніякої загрози. Повітря відмінно проходить між плит. А вентиляція взагалі прибирає будь-які складнощі з цим питанням.

До того ж, через те що матеріал не пропускає повітря, волога не накопичується всередині. Це не призведе до руйнування самого матеріалу, як, наприклад, з цеглою. На будинку не утворюються тріщини та відколи. І в порівнянні з цеглою, СІП панелі відмінно утримують тепло. У разі різкого похолодання температура в будинку не опуститься за кілька годин.

Можливі розчарування на шляху до будівництва будинку з сендвіч панелей

Ми часто чуємо не тільки яскраві мінуси, але і прикрашені плюси. 

Ось наприклад:

  • Будинок з СІП панелі прослужить мінімум 100 років.
  • Проект будинку буде дешевий і простий.
  • Споруда не буде «сідати».

Це головні з них, і Ви повинні розуміти, що це не зовсім точно. Сендвіч панелі в Україні використовуються в будівлях приблизно 70-80 років. А 100 - це термін служби пінополістиролу без зміни, а не гарантія на будинок за цією технологією. Термін служби Вашої споруди буде приблизно дорівнювати дерев'яному будинку.

Проект не буде дуже дорогим, однак не слід думати, що можна просто ставити плити, складової частини як LEGO і все буде добре. Слід детально обміркувати та проаналізувати всі дрібниці.

Відносно усадки, вона все одно відбудеться. Але буде явно менше ніж при використанні цегли.

Якщо Ви надумали будувати будинок з СІП панелей, підготуйте якісний проект самостійно або зверніться до фахівців.

0
репостів
0
репостів