Бізнес на Amazon може бути успішним та прибутковим

business on amazon2

Головна перевага бізнесу на Amazon - побудувати високоприбутковий бізнес з високою автоматизацією під силу одній людині. І бізнес буде приносити дохід, який можна порівняти з прибутком як у великих інтернет-магазинів. Все це доступно і наочно розкриває бізнес-модель, яку пропонує використовувати Amazon.

Amazon - це найбільша світова електронна роздрібна торгова площадка. Крім основної функції, Amazon пропонує безліч різних сервіс-послуг, що і дозволяє побудувати свій бізнес на цьому майданчику.

Бізнес на Amazon - що це?

Багато мешканців України наразі слабко уявляють, що собою представляє Amazon. Значна частина зовсім не використовують цей майданчик ні для бізнесу, ні для покупок. При цьому, в тому ж США, індивідуальний бізнес на Amazon є одним з найпопулярніших видів заробітку в Інтернеті і є повноцінною професію. Хоча, ніхто не заважає і нашим землякам розпочати на цьому майданчику власний бізнес. Інтернет не знає кордонів, якими можна користуватися.

Попри те, що Amazon є майданчиком, схожим на інтернет-магазин. І бізнес-процеси, які відбуваються всередині мало чим відрізняються від вже звичної бізнес-моделі. Усередині Amazon набагато більше інновацій. Там пропонують всім охочим відмінні бізнес-рішення, які не можуть втілити навіть найпопулярніші інтернет-магазин. Це і є головною відмінністю торгової платформи і робить її найбільш швидкозростаючою в інтернет-торгівлі у світі. До того ж Amazon максимально охоплює потенційних споживачів, які налаштовані на покупку. Залишається тільки продати їм і заробити.

Важливо, що починаю свій бізнес продавцем на Amazon ви отримуєте всебічну підтримку від цієї корпорації. Оскільки Amazon сам безпосередньо зацікавлений у вашому успіху, беручи встановлений відсоток з ваших продажів.

Види бізнесу на Amazon

Заведено вважати, що Amazon надає дві можливості стати продавцем. 

Перша - самостійна, яка має на увазі, що продавець буде сам здійснювати підтримку своїх продажів (мова йде про зберігання, доставку, упаковування та інше), так звана MF (Merchant Fulfilled) Seller - самостійний продавець, які виконують свої обов'язки. 

Друга - продавець скористався спеціальною програмою Amazon FBA (Fulfillment By Amazon). Ця програма делегує обов'язки продавця до Amazon і фахівці майданчика будуть відповідати за зберігання, упаковку і доставку товару до покупця. Продавцю залишається лише знаходити партії товару і відправляти їх на склади Amazon.

Переваги бізнесу через Amazon FBA

Хоч програма FBA дуже зручна саме для новачків у бізнесі на Amazon. Все більше професійних продавців, які колись були MF Seller, теж схиляються до зручності FBA. Вводячи FBA компанія Amazon намагалася повністю автоматизувати індивідуальний бізнес і допомогти всім продавцям на своєму майданчику, до слова, ця програма також полегшує роботу на самому майданчику. Використання програми FBA всіляко стимулюється майданчиком. 

Принцип роботи цієї схема полягає у наступному:

  • У вас є товар, який ви хочете продавати за допомогою Amazon. Цей товар повинен відповідати законам і бути легальним. Якщо у вас немає такого товару, то слід потурбуватися про його пошук. Найчастіше схиляються до китайських виробників. Більш просунуті продавці шукають унікальні автентичні товари у місцевих виробників.
  • Після того, як партія товару знайдена, продавець створює детальну сторінку з описом своєї пропозиції на майданчику Amazon. Ця сторінка поки не доступна прямим покупцям.
  • Amazon висуває певні вимоги до оформлення та документального супроводу партії вашого товару. Виконавши які, ви відправляєте вашу партію на склад Amazon (FBA склад).
  • Після отримання вашої партії, її перевіряють на відповідність документам та вашим описом, яке ви зробили на сторінці товару. У разі успіху товар приймається на зберігання, а сторінка стає видною всім покупцям. До слова, весь товар, який продається через FBA має спеціальну позначку «Prime» що підвищує лояльність і інтерес до покупки у клієнтів. Оскільки такому товару вони довіряють більше.
  • Покупець замовляє ваш товар. Співробітники Amazon оформляють, упаковують і відправляють його зі складу FBA. Оскільки товар поширюється через програму FBA до нього можуть бути застосовані різноманітні додаткові послуги самого Amazon, наприклад - швидка доставка «Prime», яка дозволяє покупцеві, який бере участь в цій програмі, безкоштовно отримати покупку через 2 дні. Що також радує покупців.

Ви, як власник бізнесу на Amazon виконуєте перші три пункти. Вся інша турбота лягає на плечі співробітників компанії. Це дуже зручно і знімає з вас безліч різних проблем. Як мінімум у вас не болить голова за доставку і рекламації, оскільки відповідальність вже не ваша і покупець буде розбиратися з Amazon, а не з вами. Ваша турбота постійно стежити за тим, щоб партія товару завжди була на складах FBA. Тобто, виконувати перші три пункти. Звичайно, склади FBA не безкоштовні і вимагають додаткових витрат. Однак, мета будь-якого бізнесмена - зробити так, щоб доходи перевищували витрати. Використання FBA прозоро і розрахувати свої доходи з урахуванням витрат досить просто для людини, що вирішила зайнятися продажами на Amazon.

0
репостів
0
репостів