Вуличні світильники: особливості вибору

Вуличні світильники необхідні для освітлення прибудинкових територій. До їхнього вибору варто підходити відповідально, адже тільки якісні вироби зможуть витримати несприятливі умови зовнішнього середовища і забезпечити хороше світло на відкритих ділянках в темний час доби.

Тип світильника

logo uaСьогодні світлодіодне освітлення користується найбільшою популярністю. Вуличні світильники, що працюють на світлодіодах, мають такі експлуатаційні переваги, як збереження інтенсивності світіння в будь-яких умовах і довгий термін служби. Хороший вибір вуличних світильників пропонує інтернет-портал інженерних систем та мереж “Кластер” - https://klaster.ua/ua/. Продукція світла представлена у різних модифікаціях:

  • консольні світильники - це тонкі корпуси з вбудованими LED-чіпами;
  • прожектори - є найпотужнішими світильниками, тому використовуються для архітектурного підсвічування будівель і освітлення стадіонів і площ;
  • декоративні - використовуються для оригінального оформлення паркових зон та прибудинкових територій.

Також широко використовуються світильники з газорозрядними лампами. Їх встановлюють у житлових і паркових зонах, на трасах, на жвавих міських автомагістралях. Вони дають м'який жовтий світло або синяво-білий. Це залежить від типу лампи, які бувають:

  • ртутними;
  • натрієвими;
  • металогалогенними.

Є й інші види вуличних світильників, які використовуються вкрай рідко. До них відносяться індукційні, люмінесцентні, ксенонові.

Кольорова температура

Сучасні LED світильники вуличні мають широкий діапазон температур. Лампи можуть давати світло:

  • теплих відтінків;
  • нейтральних;
  • холодних.

Яке світло вибрати, залежить від уподобань власника заміської ділянки. Жовтий створює більш затишну і розслаблену атмосферу, а холодний, навпаки, сприяє бадьорості.

Призначення

Грамотні виробники обов'язково вказують сферу застосування світильників. Наприклад, є світильники для газонів, стадіонів і т.д. На ринку можна знайти навіть світильники для підводного застосування, які необхідні для освітлення басейнів. Вони мають корпус з посиленим захистом від вологи.

Потужність

Потужність - важливий критерій при виборі світлового обладнання. Від неї залежить, як яскраво світитиме лампа. Якщо потужність світильників низька, то їх може знадобитися в кількості декількох штук (залежно від площі території).

Важливо пам’ятати, що на вуличних світильниках не варто економити, адже вони забезпечують безпеку в нічний час на вулиці. Чим якісніше вони будуть, тим довше прослужать і будуть давати яскравий і стабільний світловий потік.

0
репостів
0
репостів